Barcelona impulsa la primera Taula de Salut Mental de la ciutat

Serà un nou grup de treball que treballarà per l'elaboració del primer Pla de Salut Mental de la capital catalana


L'Ajuntament de Barcelona vol impulsar per primera vegada a la ciutat una Taula de Salut Mental que integri organitzacions diverses que sumin per elaborar un Pla de Salut Mental per a la ciutat. Segons el consistori, la idea és establir "una estratègia compartida i compromisos d'actuació conjunts". 

En la primera trobada del grup promotor de la Taula de Salut Mental s'hi han congregat un total de 43 representants de diferents entitats i institucions entre les quals el Consistori Sanitari de Barcelona i el d'Educació, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, la Plataforma per la Defensa de l’Atenció Pública, la Federació de Salut Mental Catalunya o el Fòrum de Salut Mental.
 
La intenció del govern municipal és que la Taula de Salut Mental sigui oberta a més col·lectius de persones malaltes i organitzacions de familiars, xarxes socials d'atenció sanitària o empreses i col·lectius que ajudin abordar, des de diferents punts de vista, els reptes del projecte. En el Pla de Salut Mental de Barcelona, que estarà a punt a l'estiu, se singularitzarà l’abordatge de la salut mental d’infants i adolescents, amb la formalització d’un Pla de Salut Mental per a la Infància i l’Adolescència.
 
Un 12% dels barcelonins tenen risc de patir trastorns mentals
 
Durant la presentació de la taula de Salut Menta, la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha destacat que el 12% dels barcelonins pot patir algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida. La xifra és similar al d'altres ciutats catalanes i inferior a la que registra l'Organització Mundial de la Salut, que prediu que una de cada quatre persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. 
 
Tarafa ha dit que el consistori considera "assignatures pendents" el treball en les àrees d'educació i ocupació. "La crisi ha accentuat la incidència de trastorns mentals", ha dit Tarafa i ha considerat que "es tracta de donar una visió més adaptada a la nostra ciutat, tenint present els determinants socials de la salut i les desigualtats".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article