El programa Microdonacions de Caprabo ofereix més de 2 milions d'àpats

El programa és pioner i permet una segona oportunitat als aliments que no són aptes per a la venda però sí per al seu consum


El Programa de Microdonacions que Caprabo desenvolupa  amb els Bancs d’Aliments s’ha traduït en més de 2 milions d’àpats en l’últim any.

Caprabo entrega a la xarxa d’entitats dels bancs d’aliments aquells productes que deixen de ser aptes per a la venda però que són aptes per al consum, diàriament, des dels seus 364 supermercats. D’aquesta forma es dóna el màxim aprofitament als aliments i, per tant, més persones en situació de dificultat es poden beneficiar.   

La iniciativa, que es va posar en marxa el 2011, persegueix aconseguir el major aprofitament de petites quantitats d’aliments que es retiren de les botigues al no ser indicats per a la venda per diversos motius (ruptures, bonys, a prop de la data de caducitat... per exemple) però que són aptes per al consum.

Més de 250 entitats implicades  
El projecte, iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc d’Aliments, és de gran magnitud i implica als 364 supermercats de Caprabo a Catalunya, Madrid i Navarra, als Bancs d’Aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Navarra, Madrid, i més de 250 entitats socials que es troben a la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores dels Bancs d’Aliments. És un projecte integral de col·laboració pensat, desenvolupat i   implementat de forma conjunta aportant l’experiència en distribució de Caprabo i la xarxa social dels Bancs d’Aliments. La iniciativa suposa una important tasca de coordinació entre els diferents Bancs d’Aliments, les entitats benèfiques i Caprabo.   

Una metodologia pròpia
Prèviament a la posada en marxa de la iniciativa a les botigues, la Fundació i Caprabo van treballar en el seu disseny, l’establiment de la metodologia i les fases d’implementació. Van establir qüestions com la documentació acreditativa, l’adequació dels sistemes informàtics, els paràmetres d’aplicació de la normativa de qualitat, els sistemes de control de processos, a més a més de la formació dels treballadors i de les entitats receptores.

El projecte cobra importància perquè aconsegueix l’aprofitament d’aliments amb un sistema d’entrega ràpid i garantit. Els aliments són recollits directament per entitats beneficiàries de Bancs d’Aliments en els mateix supermercat, per tant, no és necessari enviar-los al magatzem central dels Bancs. D’aquesta manera es redueix el temps d’entrega i facilita el seu consum immediat. Aquesta línia de treball permet, a més d’aprofitar els aliments, reduir residus, el que suposa una gestió més responsable dels aliments. La iniciativa crea una cadena de solidaritat alimentària establint un pont entre els aliments, les necessitats socials i la distribució dels productes a petita escala.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article