Es busquen dissenyadors d'apps per a resoldre reptes socials

Es tracta d’una convocatòria oberta a creadors d’aplicacions mòbils que incentiva la creació d’apps que ajudin a combatre el fracàs escolar o facilitar la gestió d’excedents d’aliments, entre d’altres qüestions.


Barcelona llança avui el repte APPS&INCLUSIÓSOCIAL, una convocatòria per dissenyar i trobar aplicacions mòbils que ajudin a donar resposta als principals reptes socials d ela ciutat. I resoldre problemes com trobar habitatge a persones amb pocs recursos o gestionar els excedents alimentaris que cada dia es llencen als contenidors. L’objectiu és donar un nou impuls a la integració social a Barcelona i a la xifra d’aplicacions socials disponibles fins ara en aquest apartat a la ciutat.

Aquesta iniciativa forma part d’APPS4BCN, un ambiciós programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona destinat a què els ciutadans puguin beneficiar-se de les oportunitats i solucions que ofereixen les aplicacions. En el marc de la Capital Mundial del Mòbil i en l’estratègia d’esdevenir una Smart City de referència, un dels objectius estratègics que s’ha marcat l’Ajuntament de Barcelona és identificar solucions innovadores que contribueixin a cobrir necessitats reals dels barcelonins, mitjançant l’ús d’aplicacions per a smartphones i tablets.  

APPS&INCLUSIÓSOCIAL és una convocatòria oberta a creadors d’aplicacions mòbils que dóna els recursos tècnics per dissenyar apps solidàries amb l’objectiu de solucionar cinc problemes que s’han agreujat amb la crisi econòmica i, d’aquesta forma, que els participants trobin respostes útils per millorar la qualitat de vida de molts ciutadans. Els cinc reptes plantejats als dissenyadors d’apps son com connectar habitatge disponible amb persones necessitades, donar ús social als excedents del comerç, conjugar família monoparental, maternitat i treball, combatre el fracàs escolar i donar eines contra la discriminació per qüestions de gènere.

En el disseny d’aquest concurs i en la identificació dels principals reptes socials de la ciutat hi han col·laborat activament l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), que depèn d’Hàbitat Urbà, i la startup catalana dotopen. En un primer moment es va fer un workshop amb persones de l’Àrea de Qualitat de Vida, l’IMI i d’altres departaments municipals conjuntament amb alguns representants d’entitats del tercer sector. Amb els resultats obtinguts s’han prioritzat els reptes objecte del concurs.  

APPS&INCLUSIÓSOCIAL està adreçat a creadors d’aplicacions, una dimensió que inclou desenvolupadors, dissenyadors i altres professionals del món de les apps, així com qualsevol persona que tingui una bona idea d’aplicació mòbil per donar resposta als reptes establerts. Es tracta d’un procés gratuït, obert a qualsevol desenvolupador o empresa i per a les aplicacions executades en qualsevol plataforma (iOS, Android, Windows Phone, HTML5, S40 Full Touch, BlackBerry, Facebook, Web o Desktop).

APPS&INCLUSIÓSOCIAL consta de dues fases: Hack at Home i la competició online  

Hack at Home és la plataforma per donar suport al procés de desenvolupament d'aplicacions i comença avui, 26 de febrer. Permet la creació d'equips multidisciplinaris, la col·laboració online i el suport de mentors i d’experts, així com d’altres participants en el repte. És obert i lliure per a qualsevol creador d’aplicacions mòbils.

El termini màxim per presentar les aplicacions serà l’11 de Juny. Altres desenvolupadors  podran presentar les seves aplicacions directament a la competició online si ho desitgen, independentment de si participen en el procés de Hack at Home. Del 13 al 20 de Juny, tindrà lloc la competició online i totes les aplicacions estaran obertes per a la votació pública i l'avaluació del jurat. Experts de reconegut prestigi de l’àmbit social i tecnològic avaluaran les apps que es presentin a la competició online i decidiran l’app guanyadora, a la qual s’afegirà l’app més votada.  

APPS&INCLUSIÓSOCIAL es pot seguir a Twitter amb el hashtag #appsinclusió

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article