Psicoxarxa Solidària, un servei de psicologia per a persones vulnerables

Té un preu simbòlic de deu euros i funciona des de fa 6 mesos a les quatre demarcacions catalanes


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) posa en marxa la Psicoxarxa Solidària, un servei que reuneix iniciatives solidàries de professionals i entitats per oferir atenció psicològica a les persones sense recursos de forma gairebé gratuïta.

En la jornada de presentació d'aquesta xarxa d'assistència, la vicesecretaria del COPC, Dolors Liria, ha matisat que aquest servei té un preu simbòlic màxim de 10 euros per tal "d'evitar que acabi suposant un cost pel professional i per preservar el compromís terapèutic".

"No estem inventant res, sinó reconeixent projectes que ja existeixen utilitzant el paraigües del col·legi, que representa a tot el col·lectiu", ha explicat Josep Vilajoana, degà del Col·legi de Psicologia.

La iniciativa, que va arrencar ara fa sis mesos, compta amb una àrea d'intervenció que inclou les quatre demarcacions catalanes i ha rebut 54 sol·licituds de psicòlegs per a participar-hi. 31 han estat validades, tres no compleixen els requisits, i els 20 candidats restants romanen pendents de considerar. Pel que fa als usuaris, s'hi han inscrit 30 persones: 25 particulars i 5 d'entitats.

Per a formar part de la xarxa de professionals s'han de complir uns requisits mínims, com ser psicòleg, estar col·legiat i tenir cinc anys d'experiència: "No pretenem ser una bossa de treball, sinó un servei solidari", ha reblat Liria. Els psicòlegs treballen amb nens, adults, parelles, famílies i gent gran i toquen problemàtiques tan diverses com ara trastorns de personalitat, separacions, addiccions, processos de dol... Així mateix, no només realitzen psicoteràpia, sinó que també poden dur a terme reorientació laboral.

Totes les persones interessades en demanar una visita ho poden fer a través del correu electrònic [email protected], indicant el telèfon per poder rebre una trucada en què es concreti dia i hora.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article