Només 30.250 alumnes s'examinaran de selectivitat


En total de 30.250 estudiants s'examinen des d'avui dimarts, i durant tres dies, en les proves d'accés a la universitat a Catalunya. Les provés per accedir a la universitat per aquells alumnes que provenen bàsicament de Batxillerat.
 
Però desenganyem-nos, no tothom farà les proves d'accés a la universitat. Hi ha unitats familiars on aquesta ja no és una opció. Hi ha qui no pot accedir a l'ensenyament superior bàsicament perquè aquest és elitista: Sense un recolzament econòmic, cada cop més important, és complicat poder-se formar. I hi ha qui no pot invertir en el seu futur perquè no té estabilitat ni a curt ni a mitjà termini.
 
És aleshores quan s'entra en aquest bucle de la pobresa i la precarietat laboral. Si hom no es forma tindrà més dificultats per millorar la seva situació socio- laboral, però si necessita ingressos de forma immediata, acceptarà qualsevol tipus de feina i no podrà destinar esforços en reduir el seu risc d'exclusió.
I és aquí quan es fa palesa la macabra intencionalitat dels nostres governs en voler convertir en privilegi el que és un dret i una evident necessitat social. Cercant la manera de poder crear una multitud cada vegada més gran de ciutadans encasellats en unes estructures de les que no en puguin sortir.
 
En l'àmbit en el que des de l'Associació Educativa Can Palet treballem és evident que la formació, a part de fer créixer la massa social crítica, és una condició necessària per poder accedir al mercat laboral. I per tant hem de lluitar per frenar i revertir el rumb que des de fa ja uns anys està entomant el sistema d'ensenyament estatal i nacional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article