'La (pen)última ocurrència del govern central


Recentment hem pogut llegir a la premsa la (pen)última ocurrència del govern central: deixar de subvencionar aquelles entitats del tercer sector que no siguin d'àmbit estatal. Com si les entitats més petites no necessitessinsubvencions. Com si la tasca que fan, fes menys falta o fos menys important que la que fan organitzacions més grans. Com si les persones a qui ajuden puguessin passar amb menys, o tinguessin menys drets.
 
Això, si arribar a passar, afectarà lògicament a entitats de tot l'estat espanyol. Però no deixa de ser irònic que s´hagi fet públic en un moment en que la ciutadania catalana clama més fort que mai per tenir el dret d'autogestionar els seus propis recursos, i de decidir on fan més falta i on menys.
 
Consideracions polítiques a part, el fet sobre el que avui voldríem reflexionar és la necessitat cada vegada més gran que les empreses privades s'impliquin també en el suport a les entitats del tercer sector. N'hi ha que ja ho fan, les més grans, i justament els seus ajuts i subvenciones solen recaure també en les més grans de les entitats socials. Ja està bé, això pot seguir així. Però el que ens agradaria veure també és com les empreses mitjanes i petites col·laboren també en la mesura de les seves possibilitats amb les entitats socials mitjanes i petites del seu entorn.

Ens agradaria veure com el forn del barri dóna els excedents de pa del dia a l' entitat del barri que ofereix jocs i reforç escolar als infants de famílies desafavorides, per a que puguin berenar. Com la botiga de menjars preparats no llença allò que sobra sinó que ho dóna a la parròquia que reparteix aliments als avis. Com la botiga de roba de la llar fa una donació de gènere, encara que petita, a alguna entitat que en sabrà fer bon ús. I com aquests, us podríem donar molts altres exemples.

No es tracta de demanar a les petites empreses i comerços que facin alguna cosa que els faci anar malament, però segur que gairebé tots ells en algun moment podrien trobar la manera de ser més responsables socialment i col·laborar amb entitats socials del seu entorn. Si voleu fer-ho però no sabeu com podeu ajudar, només cal que us apropeu a alguna d' aquestes entitats. Segur que us sabran donar alguna idea!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article