Les lleis de la supervivència


En els darrers mesos estem sotmesos a una pressió judicial que feia molts anys que no s’havia viscut degut, fonamentalment, a tots els recursos interposats pel Govern espanyol davant del Tribunal Constitucional cada vegada que s’aprova una nova llei a Catalunya.

Sembla que els polítics catalans, mica a mica i sense fer grans revolucions, van entenent que la vida de les persones està per sobre d’altres interessos i, per aquest motiu i gràcies a la pressió popular, sembla que es van posant les piles per a redactar determinades lleis per a fer front a les mancances més bàsiques de la ciutadania. Aquestes lleis, aprovades pel Parlament de Catalunya, és a dir, pels representants del poble català, estan començant a fixar la seva mirada en la garantia dels drets més bàsics i fonamentals de les persones: la seva supervivència.

Podem dir que la política catalana encara no ha donat el pas a un canvi estructural, però li preocupa la situació de les seves persones més vulnerables i que més estan patint la crisi fins i tot avui dia en què es parla, crec que de manera poc realista i amb gran desconeixement del que segueixen patint les famílies, d’una recuperació econòmica que encara no ens arriba a les persones. Per aquest motiu, iniciatives com la llei contra els desnonaments, o contra la pobresa energètica, o la llei orientada a la igualtat d’homes i dones, o la que estableix un impost als habitatges buits... són lleis bàsiques i fonamentals que intenten garantir els drets de ciutadania més elementals.

Per tant, qui pot entendre que legislar a favor de la ciutadania és inconstitucional? Hem perdut el cap? Ens hem begut l’enteniment?. Fins i tot es va arribar a dir que, com que aquestes lleis afavorien només als ciutadans catalans es produïa una discriminació en vers a altres ciutadans de l’estat espanyol i, per tant, s’havia d’eliminar aquest privilegi. Si fan servir aquest argument, no és més racional que el Govern espanyol accepti la llei catalana i la faci extensiva a tot l’Estat espanyol per a eliminar el privilegi, de manera que tothom pugui tenir dret a la supervivència?

La ciutadania ja fa anys que estem entenent moltes coses dels interessos particulars dels polítics i de les multinacionals. I cada vegada estem més enfadats i més indignats per a assumir passivament les decisions d’un grup reduït de persones que van contra els interessos de la major part de la ciutadania.

En aquest cas, no acceptem de cap manera que dotze persones, per més que siguin jutges d’un tribunal que fan interpretacions d’una suposada constitució al seu gust i interès, imposin una decisió que va contra la voluntat de tot un poble que vol lluitar pels drets de ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Lluís Pujolar Sabadell
1.

Comparteixo el teu punt de vista Jordi. L'anhel que ens mou a moltes persones que estem lluitant per un nou estat va en aquesta línia. Marxar d'un estat dominat per unes elits extractives ( amb famílies de renom catalanes) i construir una república pensada per les persones i que tingui com a raó de ser el bé comú.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article