La rutina diària a través dels meus ulls


A la meva rutina diària, entre les meves cinc hores diàries en les que actualment exerceixo la meva professió (auxiliar administratiu), i altres activitats (com participar en el diari digital Èxit21, els cursos de teatre i balls de saló i les activitats del grup d’amics de la Fundació Catalana Síndrome de Down) vaig omplint la meva particular “agenda de ministre”.

Acostumo a començar el dia sortint de casa entre les 08:00 i les 08:30, encara que intento sortir una mica abans per anar sense pressa al meu lloc de feina. El dilluns en acabar al migdia em dirigeixo a la Fundació Catalana Síndrome de Down per dinar amb els companys de l’equip de redacció d’Èxit21. Seguidament ens reunim tota la redacció i decidim quins són els articles que publicarem al nostre portal.

A mi m’agrada escriure articles d’opinió de temes diversos (poesia, cinema, televisió...) i ressenyes esportives del cap de setmana. També faig entrevistes. En els més de cinc anys que porto col·laborant a Èxit21 he entrevistat a gent com Juan Echanove, Joan Pera o Tino Soriano. Aquestes entrevistes em fan conèixer millor l’altra persona.

Els dimarts a la tarda faig un curs de teatre. Aprenc a fer improvisacions d’escenes i coneixements físics del cos. El fet de fer les classes de teatre m’ha permès veure que la vida és ―com se sol dir― “puro teatro”. És a dir, qualsevol ciutadà pot “actuar” en algunes circumstàncies.

Els divendres faig el curs de balls de saló. Amb aquesta activitat s’inicia el meu cap de setmana. Els dissabtes a la tarda (o algun diumenge) és quan tinc les sortides amb el meu grup d’amics. Normalment vaig al karaoke, a berenar... I aquesta setmana aniré a veure el clàssic (Barça-Madrid) a un bar per així poder escriure l’article per Èxit21.

La resta de dies que em queden lliures, les tardes dels dimecres i els dijous, passejo pel barri amb la meva mare. Aprofito per fer la travessa de la lliga de futbol i algunes compres.

El diumenge és l’únic dia de la setmana que em permeto descansar per tornar a començar una nova aventura l’endemà dilluns.

És evident que tot i tenir un cromosoma més que la resta dels ciutadans que formen part del nostre dia a dia, els joves amb Síndrome de Down podem tenir una agenda igual a la de qualsevol altre treballador amb qualsevol altre ofici.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article