La tasca d’autogestionar


*Article de Marga Alonso, membre de l'Oficina de la Vida Independent de Barcelona (OVI).

L’Oficina de la Vida Independent de Barcelona és una entitat creada per la gestió de l’Assistència Personal, és a dir, és una entitat on cada membre autogestiona les relacions laborals amb l’ajuda de les nostres treballadores. No és una tasca fàcil la d’autogestionar, però sí que és una tasca que ens ofereix la possibilitat de millorar el tracte amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

Portem 10 anys gestionant l’Assistència Personal i és fantàstic poder compartir les nostres experiències i coneixements. Per això, oferim xerrades, conferències i debats. Partim d’un guió ordenat amb el que esperem i desitgem crear sinergies, llaços i diàlegs interessants.

Primer ens presentem, no només com a activistes, sinó també com a persones amb vides, anhels, pors i esperances. Després presentem un seguit d’anuncis televisius i oferim una mirada dialogada cap a allò que s’explica a través dels mitjans de comunicació sobre les persones amb diversitat funcional. A continuació presentem el Moviment de la Vida Independent i debatem sobre qüestions morals, socials i polítiques. A la recta final, fem un parell de lectures per endinsar-nos en el significat d’Institucionalització Familiar i Residència, i així és com podem explicar en primera persona què és la nostra OVI, què hi fem i qui la formem. Per suposat, deixem constància que hi ha més OVI a l’Estat espanyol i també subratllem que seguim treballant per una xarxa d’OVI a Barcelona i Catalunya.

M’agradaria apuntar que, després del naixement de l’OVI de Barcelona han nascut altres projectes interessants com ara ‘En torno a la silla’ o bé ‘Yes, we fuck’, liderats per persones avui independents i apoderades.

Aquest trimestre tenim encara una xerrada pendent pel dia 9 de març, a les 3 de la tarda a la sala d’actes del Centre Cívic Sandaru. Si desitgeu més informació per les pròximes xerrades o si us agradaria venir, podeu escriure’ns un correu ([email protected]) i us respondrem de seguida.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article