Més enllà de l'escola, la vida


Tal com us vaig informar a començament d’any, concretament el mes de gener, els dies 17, 18 i 19 de novembre del 2017 es realitzarà a Barcelona, a l’auditori AXA el Congrés Barcelona Inclusiva 2017. L’organitza ACPO (Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació) i ACO (Associació Catalana d’ Orientació).

A partir de les conclusions del primer congrés, realitzat el 2014, s’ha optat per centrar el tema en els entorns inclusius. Cal anar més enllà de l’escola i reflexionar i treure conclusions sobre els entorns on es desenvolupa el cicle vital de les persones: el barri, el poble, la ciutat, el lloc de treball i altres entorns.

L’experiència de l’anterior i les seves conclusions han portat als organitzadors a plantejar aquest segon Congrés amb més concreció de l’orientació per tal d’aconseguir ciutats i pobles més inclusius i, d’aquesta manera, anar avançant per tal que la societat esdevingui més inclusiva.

Els eixos de treball són els següents:

- Un marc de reflexió i construcció interdisciplinari per visualitzar entorns inclusius.

- Un espai d’ intercanvi, per fomentar des de diferents mirades, l’orientació per a la inclusió al llarg de la vida.

- Propostes de canvi per assolir una societat inclusiva amb la participació de les persones.

Com podeu veure, al ser tant interdisciplinari, es podran treure conclusions molt interessants, i esperem que siguin aplicables, a un curt o mitjà termini. Es podran visualitzar les barreres que, malauradament, encara existeixen  en tots els àmbits: educatiu, de salut mental, lleure, de gènere, laboral, etc.

Hi seran presents totes les entitats que, en aquest moment, treballen, lluiten i practiquen la inclusió. Hi haurà veus en primera persona, hi seran presents els refugiats, l’economia, la inserció laboral , l’afectivitat i la sexualitat, etc.

Per tant, us animo a presentar comunicacions sobre les vostres experiències, pràctiques diàries, propostes i reivindicacions.

Ànims i ens veiem al Congrés!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article