El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya es posiciona per la defensa del català als centres docents (i en el conjunt de la vida del país)

Davant de les propostes del nou pla de reforma educativa del Govern, ens correspon al conjunt dels agents socials del país posicionar-nos fermament en favor de la nostra llengua. Recollint les paraules de la consellera en funcions Irene Rigau, el fet que el català passi a tenir la qualificació d'especialitat, la relega de facto a un lloc residual.
 
El model d'immersió lingüística que ha fet del nostre país terra d'acollida i que ha demostrat abastament la seva validesa no ha de veure's menystingut per la manca de visió dels qui desconeixen la realitat del nostre poble. No podem permetre que les noves generacions de catalanes i catalans perdin quelcom de tant ric com és la seva llengua pròpia, com sembla pretendre la proposta que ara es presenta. És el nostre patrimoni.
 
Però no només estem parlant del dret a la llengua. Per damunt de tot estem parlant del dret a una educació en condicions d'igualtat; d'una educació pública de qualitat per a totes i tots; d'una formació en valors respectuosos amb els Drets Humans i els principis que es deriven d'ells.
 
S'albira una possible separació per motius de llengua entre els alumnes que res té a veure amb la nostra historia ni amb el model d'escola catalana que volem mantenir i impulsar per als nostres infants.
 
Davant d'aquestes possibilitats que se'ns presenten, des del CEESC volem fer una passa endavant per fer front comú amb totes les institucions, tots els agents i totes les persones que vulguin alçar la veu en defensa de la nostra llengua, el català i, a l'ensems, d'un model educatiu que, lluny d'apuntar millores del tot necessàries que l'adeqüin als nostres temps, viu l'amenaça d'una reforma que mira al passat.
 
Pepín de la Rosa i Casado
President