“El 80% de les dones amb discapacitat física patim violència i discriminació”

Carme Riu Pascual | Vocal de discapacitat física a l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat.


Aquesta setmana del 8M, des del Diari Èxit 21 s'apropen a la realitat de les dones amb discapacitat física a través d'una reconeguda activista pels drets d'aquest col·lectiu, la Carme Riu Pascual, vocal de discapacitat física a l'Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMPD).

En conversa amb la redactora Clara Hervás, Carme Riu reconeix que un 80% de les dones amb discapacitat física pateix violència i discriminació, segons informes de la UE. “Vivim les dues discriminacions, la masclista i la del normalisme, que ens ha posat en la categoria de persones que no servim per a res”, relata l'activista durant l'entrevista. “Les persones amb discapacitat hem estat tancades i maltractades durant anys i la violència que patim ha estat naturalitzada de vegades”, denuncia.

Així, la dona defensa que la visibilitat és cabdal per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat física. “Cal que se'ns vegi molt pel carrer, ensenyar que som persones com les altres i que sortim al carrer, que gaudim... Perquè hem estat durant molt de temps tancades”, raona Riu.

D'altra banda, durant l'entrevista la vocal fa un repàs de les demandes del col·lectiu a la ciutat de Barcelona. Apunta algunes de les coses que s'han aconseguit, com millores en l'accessibilitat dels transports públics, però recorda que cal anar molt més enllà: tot i que reconeix que Barcelona és considerada la ciutat més accessible del món, assenyala que cal avançar molt en fer els comerços més accessibles, i també en la garantia de l'assistència personal pel col·lectiu.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article