“Éxit21 ha estat la finestra des de la qual ensenyar al món la meva passió”

Jordi Riu | Redactor d’Èxit21


És important promocionar el talent i les capacitats dels autors amb discapacitat intel·lectual, per això des del Diari Èxit 21 acaben de publicar el llibre La Barcelona que et falta, una selecció d'articles escrits per Jordi Riu, redactor de l'equip, que recullen curiositats de la Ciutat Comtal, com comerços històrics, edificis emblemàtics, efemèrides, institucions centenàries o anècdotes destacades. 

En conversa amb la redactora d’Èxit 21 Beatriz Ruiz, Riu reconeix que les persones amb discapacitat intel·lectual no tenen moltes oportunitats de mostrar al món les seves capacitats. “Èxit21 ens permet mostrar al món qui som”, relata l’autor.

El seu llibre és el primer títol de #Talents, una col·lecció que promou les capacitats de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. “He tingut l'oportunitat de compartir amb el gran públic les inquietuds que Barcelona m'ha suscitat. I és que d'igual manera que visc a Barcelona, la ciutat sempre ha viscut en la meva memòria”, ha declarat durant l’entrevista l’autor.

D'altra banda, durant l'entrevista, el redactor també explica la seva experiència com a redactor al projecte: “Sento que m'ha tocat la loteria, però no la meva manera de pensar o sentir”, diu. La conversa també gira entorn del tractament que la premsa i els periodistes fan de les persones amb discapacitat. “Els mitjans de comunicació haurien de tractar els temes de discapacitat intel·lectual sense caure en el paternalisme o en la llàstima”, denuncia Riu.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article