La guia aborda de manera senzilla aspectes bàsics en l'atenció a les persones amb discapacitat

Nuri Butinyà | Responsable d''Estem al teu costat'


Nuri Butinyà és Treballadora Social i Sociòloga. Dins el Consorci Sant Gregori és la responsable de l'Àrea Social i de Famílies, una àrea independent per tal de donar-li impuls i que actua sobre tots els Serveis del Consorci Sant Gregori. Des de fa 10 anys es dedica a l'atenció a famílies d'usuaris de serveis residencials i als serveis de dia amb persones dependents. És, també, la responsable de la guia 'Estem al teu costat'.

Què trobem dins 'Estem al teu costat'?
'Estem el teu costat' pretén ser una línia d'ajuda a les famílies que tenen un familiar amb discapacitat de suport extens i/o generalitzat. Hem intentat abordar de manera senzilla diversos aspectes bàsics en l'atenció a les persones amb discapacitat. 
 
D'on naix la idea de crear-la? Qui ha participat en la seva creació?
La idea de la guia va sorgir arran del contacte amb els familiars de persones amb discapacitat, on ens adonàvem que existien mancances formatives en l'atenció a les persones amb discapacitat i de 'cura pròpia' cap als cuidadors. Creiem que les famílies són part essencial en la vida dels usuaris que utilitzen els serveis del consorci i cal 'cuidar-les' tant des de la vessant emocional com la formativa. La guia 'Estem al teu costat' s'ha elaborat íntegrament dins el Consorci Sant Gregori amb el suport imprescindible de les persones professionals de les diferents unitats i amb la supervisió dels equips tècnics del Consorci.  
 
Quina estructura té la guia?
La guia està dividida en aspectes bàsics de la vida diària d'una persona amb discapacitat: què és una discapacitat, aspectes de salut, els cicles vitals de la persona amb discapacitat i de la família, tècniques bàsiques d'estimulació, consells per a l'ajuda de les activitats de la vida diària, aspectes comunicatius, lleure, tècniques de fisioteràpia, recursos... 
 
Hi ha precedents de guies com aquesta a Catalunya?
Existeixen altres guies però cap que estigui adreçada especialment a persones amb discapacitat intel·lectual extensa o generalitzada al qual l'hem dirigit.  L'enfocament que li hem donat parteix d'una perspectiva global de la persona i les guies que existeixen no omplien el buit de les característiques d'aquest perfil que és molt especialitzat.
 
On es pot trobar aquesta guia?
Es pot demanar al Consorci Sant Gregori al correu [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article