Fem pública una necessitat concreta perquè qui vulgui ajudar ho pugui fer

Blanca Piera | directora de Mi Aportación


Per totes aquelles vegades que volem ajudar algú i no sabem com fer-ho i sobretot per aquelles persones que necessiten ajuda i no saben com fer-se sentir ha nascut Mi Aportación, una fundació sense ànim de lucre que actua com a nexe entre necessitats i solidaris.

Què és Mi Aportación?
És una fundació, un projecte a Internet que pretén ser una via perquè les entitats socials puguin donar a conèixer les seves necessitats i aquelles persones que busquen com ajudar trobin possibilitats. Mi Aportación fa únicament de canal, és a dir, no intervé en la resolució: tot és mitjançant l'entitat i les necessitats són concretes. I aquí hi ha la gràcia. Si, per exemple, un matrimoni no pot pagar el menjador dels seus fills es fa pública la seva necessitat i així se'ls pot ajudar. 

Hi ha necessitats que no s'han arribat a resoldre?
Sí, n'hi ha que es pengen i automàticament es resolen, sobretot si l'import és molt petit, però n'hi ha d'altres que no, que les mantenim al web més temps però que al final poden acabar sense ajuda. Per això la majoria de les necessitats que fem públiques bàsicament són econòmiques i concretes i de voluntariat. En un segon terme hi ha les materials i en darrer lloc hi ha les professionals (quan per exemple algú necessita els serveis d'un dentista).

En què us centreu ara?
En créixer en diversitat de voluntariat perquè ara mateix les que més tenim són les que treballen amb discapacitats. Hem de buscar un voluntariat més fàcil com per exemple col·laborar en un menjador escolar. Així no ha de ser un voluntariat tan especialitzat perquè en el cas de les persones amb discapacitat es necessita una formació al darrera.

Però vosaltres no decidiu com es distribueix l'ajuda ni si una persona pot fer de voluntària, oi?

No, és l'entitat que fa la crida la que decideix i per això a l'hora d'escollir l'entitat amb la què treballarem ja mirem que tingui una manera justa d'escollir i treballar.

I quina diferència hi ha entre la campanya dels Reis Mags i la resta d'actuació de durant l'any?
Això dels Reis Mags són el que anomenem projectes i tenim la intenció de fer créixer perquè la nostra il·lusió és tenir-ne quatre o cinc l'any. La qüestió és que en aquest cas des de Mi Aportación detectem una necessitat i mirem d'aconseguir que la gent la pugui cobrir. De moment només actuem a Barcelona i rodalies però volem créixer i arribar a altres ciutats. Abans, però, som partidaris de consolidar la nostra actuació i centrar bé el focus per poder expandir-nos amb solidesa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article