A Barcelona ens plantegem l'aposta tecnològica com un servei a les persones

Carles Agustí | Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme


A la Mostra d'Entitats que s'organitza anualment a Barcelona en motiu de les festes de la Mercè s'hi suma, enguany, l'm4all Day, una iniciativa del Mobile World Capital (MWC) per donar a conèixer els diferents dispositius mòbils i les diferents aplicacions en pro de l'accessibilitat universal. L'm4all Day compta amb el social.cat com a media partner i amb el suport del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme. És per aquest motiu que hem parlat amb el representant de l'administració, Carles Agustí, sobre què és la Mostra d'Associacions, quin paper hi juga l'm4all en ella i quines altres actuacions duu a terme aquesta comissió per potenciar l'accessibilitat de tothom a tot arreu. 

Per què l'm4all Day dins la Mostra d'Entitats i no un altre dia?
A Barcelona ens plantegem l'aposta tecnològica, que darrerament es manifesta a través de les smart cities i del Mobile World Congress- com un servei a les persones. El cas del Mobile World Congress -o en el seu defecte el Mobile Wolrd Capital- és generador de negoci i dinamitza tant socialment com econòmicament la ciutat però també té un vessant de servei a les persones amb l'm4all Day. Tenint en compte aquestes característiques ens encaixa en la Mostra d'Associacions perquè es tracta de tecnologia enfocada a servir les persones, en aquest cas a través d'un concurs d'aplicacions per l'accessibilitat.
 
Com beneficia la ciutat?
Dinamització econòmica i servei directe a la persona. La MWC és Barcelona i tot això és una dinamització econòmica i un moviment que afavoreix l'economia de la ciutat. A més, el fet concret de la presència de m4all Day a la Mostra d'Associacions comportarà serveis directes a les persones. La intenció és que aquestes aplicacions no quedin en un concurs sinó que s'implementin i entrin a mercat per estar a disposició de la gent. Òbviament aleshores serà per a tothom i no només per als barcelonins i barcelonines però serà a Barcelona on s'hauran cuinat.
 
En cas que hi hagi un sector de la població que no hi pugui accedir per preu està previst ajudar-los?
Jo crec que les aplicacions han de ser gratuïtes o a un baix cost i l'administració ha de vetllar prequè això sigui així malgrat el sector privat hi pugui fer el seu negoci. En tot cas els costos d'una aplicació no són en sí el problema sinó que pot ser més problema l'accés tecnològic perquè hi ha una fractura digital en determinades edats que hi hem d'actuar i això forma part d'una política més global.
 
Quines altres tasques duu a terme l'Ajuntament per a la inclusió?
Les tasques es duen a terme sobretot a través de l'Acord Ciutadà per a la Barcelona inclusiva, que és una iniciativa pionera i molt interessant que uneix l'administració i totes les entitats del sector social que es dediquen a la inclusió de les persones. Estem parlant d'unes 600 o 700 entitats, coordinades amb l'administració amb un comitè de govern i diferents grups de treball, que és on es dissenyen les polítiques d'integració.
 
Un exemple seria el Banc de Productes no Alimentaris, un servei que promou la captació i la gestió de productes procedents del mecenatge i de donacions que realitzen les empreses, amb la voluntat de distribuir aquest material a entitats de caire social i sense ànim de lucre per al seu ús i aprofitament, així com actuar en favor de col·lectius de població vulnerables a processos d'exclusió social.
 
Com a membre del Comissionat, en quin estat li agradaria que estiguessin les aplicacions de l'm4all Day?
Hauríem d'intentar que les aplicacions que siguin guanyadores estiguin ja a disposició de l'ús públic. Crec que és un objectiu plausibile, lògic i que ens podem marcar. D'altra banda, les sinèrgies que es puguin generar entre la tecnologia i el món associatiu ens interessa i molt i ho pot beneficiar l'entrada del MWC a la Mostra. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article