“Les pràctiques discriminatòries poden ensorrar anys de lluites i conquestes”

Carles Puigdemont | President de la Generalitat de Catalunya


Andy Trias, periodista del portal digital Èxit21, entrevista aquesta vegada a Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya i ex-alcalde de Girona. Amb ell, conversen sobre la política del Govern davant les persones amb discapacitat intel·lectual i sobre el futur del país.

Puigdemont ha assegurat que malgrat s’ha “avançat moltíssim” per normalitzar la diversitat, aquesta és, segurament, “l’assignatura més pendent” que té Catalunya. També ha afegit que “és tan eficaç reduir activament com preventivament” i això s'aconseguirà “fent una política de país”.

Andy Trias també ha demanat al president de la Generalitat si augmentaran les ajudes perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin independitzar-se i li ha recordat que, des de l’inici de la crisi, aquestes es van retallar un 20%. En aquest sentit, Puigdemont ha confirmat que “va ser una retallada important i dolorosa” però que “mai s’ha denegat cap sol·licitud”. De totes maneres, ha subratllat que el Govern “farà el possible per obrir la convocatòria d’ajudes tot l’any” i així poder “atendre les necessitats” sempre que faci falta.

El periodista d’Èxit21 ha posat sobre la taula la polèmica que hi va haver fa unes setmanes quan van denegar l’entrada a un local musical de Lleida i a un hotel de Vinarós a persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. “Davant d’aquests fets, no només podem expressar la nostra tristesa sinó també la nostra indignació. Això ens pot ensorrar anys i anys de conquestes i lluites. No n’hi ha prou amb pressupostos públics, cal que la societat assumeixi la part de responsabilitat que té”, ha sentenciat Puigdemont.

Durant la conversa, Puigdemont també ha opinat sobre el portal digital Èxit21, que ha considerat “una eina fabulosa per fer visible una realitat que cal conèixer”. “Ens heu fet millors”, ha dit el president de la Generalitat.

Per últim, i responent a la pregunta sobre si hi haurà o no hi haurà referèndum, Puigdemont ha estar clar i concís: “Sí. L’estem preparant, el convocarem i el celebrarem. No pot ser d’una altra manera”. I ha afegit: “L’Estat espanyol no sap relacionar-se amb la diversitat. Practica una discriminació democràtica. Els catalans votarem i decidirem”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article