“No m’agraden les injustícies i lluito per vèncer-les”

Emili Suárez | Vocal de Discapacitat Física de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)


La Beatriz Ruiz, periodista del portal digital d’Èxit21, entrevista a l’Emili Suárez, Vocal de discapacitat física de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). La inquietud de l’Emili l’ha dut a escriure llibres de poesies i cançons: “No m’agraden les injustícies i lluito per vèncer-les”.

L’Emili explica que va ser membre del PSUC i va lluitar contra el règim franquisme. “Jo he anat a moltes manifestacions”, diu. És un lletraferit que estima les seves arrels. En aquesta línia, explica que el llibre que més l’ha marcat és Can Clos, historia de un barrio obrero, el barri on va viure. Tot i que ja no hi viu, l’Emili recorda que van lluitar per aconseguir pisos nous.

L’any 1995, Suárez va tenir un accident laboral que li va provocar una discapacitat física. Un accident que, tal com recorda, quasi li costa la vida: “Estava mort i gràcies al massatge cardíac vaig tornar a la vida”. Després de sis dies en coma, tubs i màquines va tornar a la vida.

Activista de sempre, Suárez es va presentar a les eleccions del consell rector de l’IMPD. Ja fa més d’un any que hi és. En el seu programa defensa la dignitat de les persones que tenen una disminució física “però que tenen el cervell tant o millor que la resta de gent”. Ell defensa el tracte igualitari cap a aquest col·lectiu.

Per acabar, Suárez destaca la bona feina que fa el col·lectiu Èxit21 format per persones “molt vàlides”. “Esteu fent fent una fent una feina meravellosa, de veritat”, sentencia.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article