“Els mitjans de comunicació han millorar en l’àmbit de la diversitat”

Roger Loppacher | President del CAC


Roger Loppacher és el president del Consell de l’Àudiovisual de Catalunya, l’ens que vetlla perquè les televisions i ràdios catalanes respectin els drets de les audiències, sobretot pels infants i pel pluralisme social i lingüístic. “El CAC va néixer el 2000. Tots els Estats d’Europa en tenen un o dos. Creiem que són uns ens que vetllen per la qualitat democràtica i esperem que altres comunitats autònomes en puguin crear més”. 

El CAC exigeix de fa anys que els mitjans de comunicació compleixin amb les normatives europees que demanen un horari de protecció als infants, però no sempre se n’ha sortit. “El Club Súper3 és un canal de referència, però hi ha determinats continguts que es troben a internet i l’acció del CAC no hi arriba”, lamenta Loppacher.

També l’ens va fer un informe sobre com els mitjans han de tractar els temes que tenen a veure amb les persones amb discapacitat, ja sigui psíquica o física. De fet, Loppacher considera que “els mitjans han millorar en l’àmbit de la diversitat. Encara queda molt camp per recórrer”. “Cal aprofundir en la correcció en aquest àmbit. El llibre d’estil és una bona eina, però podem fer altres recomanacions amb mitjans compromesos com Èxit 21”, reconeix.

Loppacher admet, però, que no han “detectat que s’hagin tractat temes de diversitat funcional amb condescendència, però això no vol dir que no s’hagin produït alguns casos puntuals”. Com tractar l’humor sobre els trastorns mentals o les persones amb discapacitat? “Considerem que cal actuar si el dret a l’honor es veu afectat, sempre que no es perjudiqui la llibertat d’expressió. Hauríem de poder denunciar aquesta mena de casos des del CAC”, assegura.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article