Una dona

Judith Juanhuix

Una dona

Editorial: Ara Llibres

Pàgines: 256

Gènere: Actualitat

ISBN: 9788418928048

Compra'l

Hi ha moments en la vida en què ens observem per fi en plenitud. És aleshores que deixem de qüestionar-nos, ens entenem i decidim, senzillament, ser. Instants d'una capacitat transformadora imponent, que ens marquen perquè ens defineixen i ens fan lliures per sempre.

En la vida de la nostra protagonista, aquesta fotografia clarificadora i màgica es va produir, després d'anys de dubtes íntims sobre la identitat de gènere i la sexualitat, en obrir l'armari de Pandora i emprovar-se les picardies blau cel de la seva parella: “Al mirall de l'habitació em veig per fi amb una forma pròpia. He quallat. El Tabú s'esberla. La vida que girava com una baldufa, ara pren sentit”.

Judith Juanhuix és investigadora, doctora en física i activista trans. En aquest llibre, d'una honestedat i una bellesa literària extraordinàries, reconeix haver passat per la misèria de la violència, la culpa, la por i el menyspreu de qui es creu superior “per ser més igual a tothom”. Però també per totes les formes possibles de felicitat. El seu trajecte vital és ple d'entrebancs i de reptes per mostrar-se al món tal com és: una dona que lluita contra una muntanya d'estigmes còmodament instal·lats en la nostra societat. Una dona amb ganes de vida. Una dona trans. Una dona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article