Calladeta no ets més maca

Nuria Prieto

Calladeta no ets més maca

Editorial: Meraki Editorial

Pàgines: 98

ISBN: 9788412421866

L'Alba va apartar el dibuix i va començar a escriure: “Havia deixat que abusés de mi sexualment. Havia deixat que em vigilés. Havia deixat que m'infravalorés intel·lectualment. Havia intentat evitar que ell s'autolesionés. Quan s'enfadava amb mi, es donava cops contra la paret; no era jo qui l'agredia. Havia deixat que m'anul·lés com a persona. Havia estat separada de la meva família i dels meus amics”. 

La violència de gènere és un càncer social i la seva erradicació és una responsabilitat que interpel·la a tots i totes. Aquest projecte, creat per la Nuria Prieto, pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere. Per a aquests relats, l'autora ha utilitzat un to molt especial: s'explica la realitat de la protagonista mitjançant perspectives paral·leles o metàfores. Aquests relats posen l'èmfasi en les primeres alarmes d'una relació de maltractament. Però també en la importància de demanar ajuda i eludir el paternalisme, que tan poc ajuda en aquestes situacions. Finalment, després del relat ficcionat s'inclou una breu ressenya de la història real, que s'amaga després de la narrativa, a més d'una biografia (algunes vegades anònima) de la protagonista; també consells o conclusions que les noies aporten.

Aquest és el primer títol d'una sèrie de llibres que recolliran més relats que pretenen donar, cada vegada, una perspectiva més àmplia i diversa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article