BRIANS: Mujeres invisibles

Diverses autores

BRIANS: Mujeres invisibles

Editorial: Lumínic

Pàgines: 120 pàgines

Gènere: Fotollibre

Compra'l

BRIANS: mujeres invisibles és el primer fotollibre que mostra el resultat del projecte de fotografia, Traspassant l’objectiu, organitzat per la Fundació Setba a la unitat de dones del Centre Penitenciari de Brians 1 a Sant Esteve Sesrovires i dirigit per l’artista i activista Marta Fàbregas Aragall.

Durant dos anys, més de seixanta dones internes a la presó han participat en tallers de fotografia, descobrint una nova forma d’expressió i fent un treball d’empoderament, que ha contribuït en la millora de la seva autoestima i imatge.

Aquest fotollibre inclou, a part dels retrats a les internes realitzats per la directora artística, fotografies de l’espai de la fotògrafa Laura Gàlvez-Rhein i dos reportatges molt especials: un de la Camila Oliveira, actualment en tercer grau i que ha comptat amb la mentoria de Marta Fàbregas, i l’altre de Sofia Kyprisli, qui continua a Brians i que ha tingut a la fotoperiodista Sandra Balsells com a mentora.

Aquest projecte és una declaració de principis i aquest llibre el primer de la col·lecció. Les dones són les grans oblidades del sistema penitenciari, ja que només representen el 7% de la població reclusa, disposant de menys instal·lacions i recursos que els homes.

Amb la venda d’aquest llibre, la Fundació vol contribuir a generar oportunitats a les internes, continuar acomplint aquest projecte i demostrar que l’art i la cultura són una eina de transformació social. Una poderosa eina que sempre ens “salva”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article