Els deu passos cap a Nanette

Hannah Gadsby

Els deu passos cap a Nanette

Editorial: Columna Edicions (Grup 62)

Traducció: Cristina Sala Pujol i Judith Raigal Aran

Pàgines: 480

Gènere: Autobiografia

ISBN: 978-84-664-2909-2

Compra'l

Hannah Gadsby, humorista guanyadora de diversos premis, va trencar els límits del que és la comèdia amb el seu monòleg Nanette, que inesperadament la va fer famosa i reconeguda arreu del món. En aquestes memòries explica els moments determinants de la seva vida que la van portar a la creació de Nanette i per què va prendre la decisió conscient de deixar l’autocrítica despietada com a forma d’humor per passar a dir la veritat, sense importar el preu.

L’espectacle Nanette és una crítica molt punyent a la manera com la societat condueix els debats públics sobre les comunitats marginades. Quan es va estrenar a Netflix, va deixar el públic captivat per la seva brutal honestedat i l’estranya capacitat de portar-los de la rialla al silenci amb nus a la gola inclòs. A Els deu passos cap a Nanette Gadsby continua fidel al seu estil personal i es consolida com una de les veus més explosives i formatives del nostre temps.

Esgarrifós i hilarant, aquest llibre fa un repàs del creixement de l’autora com a persona queer, de la seva relació en constant evolució amb la comèdia, de la seva lluita amb l’autisme i el TDAH, que li van diagnosticar quan ja era gran, i, finalment, de la columna vertebral de Nanette: la renúncia a l’autocrítica ferotge, el rebuig de la misogínia i la importància moral de dir la veritat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article