Malestamos

Javier Padilla i Marta Carmona

Malestamos

Editorial: Capitán Swing

Pàgines: 112

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-125539-7-0

Compra'l

Javier Padilla i Marta Carmona desgranen, en aquest assaig, els conceptes que conformen la salut mental i indaguen en el malestar actual. “El malestar del qual parlem té molt a veure amb la incapacitat d'imaginar un futur que sigui realitzable, amb la falta de certeses sobre el que ocorrerà demà o sobre el reflex que ens surt en pensar que el que vingui serà sempre pitjor que el que ja va passar”, asseguren els autors.

Davant d’aquest fet, la primera pulsió de la societat sembla ser la patologització d'aquest malestar, ja sigui per la via de la teràpia o del psicofàrmac. Padilla i Carmona expliquen que una opció alternativa, però igualment freqüent en uns certs àmbits, és “la negació de la singularitat del sofriment i l'anomenada a la politització com a resposta única possible”.

En aquest llibre tracten d'abordar els falsos dilemes davant els quals ens enfrontem en parlar “d’allò que ens passa”, mirant a les arrels del sofriment psíquic i plantejant solucions que no eludeixin la complexitat del problema.

“La sortida d'aquesta situació generalitzada de desesperança no pot recaure sobre l'atenció individualitzada, sinó que al·ludeix de manera directa a intervencions en l'àmbit del treball, dels drets de subsistència i l'ampliació a drets vinculats als valors postmaterials —autonomia, llibertat d'expressió, desenvolupament de la democràcia, etc.— i que són els que fan que ens puguem permetre pensar en la conquesta del futur”, asseguren els autors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article