Autisme, una immersió ràpida

Maria J. Portella

Autisme, una immersió ràpida

Editorial: Tibidabo Edicions

Pàgines: 214

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-1347-828-9

Compra'l

Per a entendre l’autisme cal adoptar una visió polièdrica que no sols abraci la descripció dels símptomes de l’espectre autista, sinó que també en contempli el significat des de diverses perspectives.

En aquest llibre es combinen la visió mèdica i neurocientífica amb altres apreciacions com la social, la legal, la laboral o l’educativa. De manera progressiva es va dibuixant un concepte més global de l’autisme, fins a arribar a descriure com viuen, perceben, senten i pensen les persones dins de l’espectre, tot incloent “altres característiques” de l’autisme que sovint no apareixen entre els criteris diagnòstics: l’autisme en femení, la desregulació emocional, l’ansietat, entre d’altres. Tot seguit s’explora l’impacte de l’autisme des del naixement fins a la vellesa en les diferents esferes vitals, com són ara l’escolarització, l’àmbit laboral i les relacions familiars i interpersonals.

Finalment, es proposen estratègies quotidianes i pistes que ajudin a una adaptació més bona a l’entorn, tant per a les persones dins l’espectre com per a la resta d’individus, amb l’objectiu d’aconseguir una societat més inclusiva i respectuosa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article