Los Bosques de Upsala

Álvaro Colomer

Los Bosques de Upsala

Editorial: Alfaguara

Vigilar a la mort de prop

"Durant els propers deu anys vostè haurà d'estar alerta davant de qualsevol comportament estrany de la pacient". Això adverteix el psiquiatra de guàrdia que apareix a Los Bosques de Upsala per evitar un possible segon intent de suïcidi.
 
L'escriptor i periodista Álvaro Colomer narra la història que mai s'explica, la història dels familiars i amics que pateixen i conviuen amb una persona amb idees suïcides. Aquesta impactant novel·la d'amor és un monòleg angoixant que expressa la por al intentar evitar que algú es tregui la vida.
El Julio, un etnòleg que busca detectar el primer exemplar de mosquit tigre, va veure amb vuit anys com la seva veïna saltava al buit des de el seu balcó i això va marcar la seva personalitat. El dia del seu cinquè aniversari de boda el Julio no troba enlloc a l'Elena, la seva dona, moment en el que comença el seu particular infern perquè des de fa un any ella només té un pensament ficat al cap: suïcidar-se.
 
"A partir d'ara vostè és l'única persona que podrà treure-li del cap la idea de la mort. Els demés no estaran amb vostè. Tingui-ho present: està sol en això". El relat fred de Los Bosques de Upsala revela la soledat i la nul·litat de llibertat que li queda al Julio quan ha de decidir, de forma molt costosa, si continuar amb la seva reeixida carrera professional o abandonar-la i dedicar-se a vigilar a la seva dona abans de que torni a intentar prendre's un altre pot de píndoles.
 
La mort, l'altre protagonista d'aquesta novel·la, tanca amb aquest últim llibre una trilogia que es va iniciar amb La calle de los suicidios (2000) i Mimodrama de la ciudad muerta (2004).

Escrit per: Beatriz Castillo

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article