Trabajo y vínculo social

Xavier Orteu

Trabajo y vínculo social

Editorial: Editorial UOC

"Es busquem homes per a viatge perillós. Salari baix, fred agut, llargs mesos en la més complerta obscuritat, perill constant i excasses possibilitas de tornar amb vida. Honors i reconeixement en cas d'èxit".
 
Aquest anunci va ser publicat per Ernest Shackleton al The Times l'any 1914 per reclutar unes desenes d'homes per una expedició al Pol Sud. Contràriament al que pugui semblar, s'hi van presentar més De cinc mil persones. Però, per què estarIen disposades a arriscar la seva vida?
 
El darrer llibre de Xavier Orteu recorre els principals conceptes que defineixen el paper històric del treball com a institució en la construcció del vincle social. Aquesta revisió permet entendre la situació en la què ens trobem actualment i pensar en una contradicció fonamental per a l'educació social: empènyer el desocupat a un ajust amb les necessitats del mercat de treball o promoure la seva inscripció en ell. Ajust o inscripció, dues opcions que encara que remeten a la mateixa història no a la mateixa aposta de futur.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article