Una mochila para el universo

Elsa Punset

Una mochila para el universo

Editorial: Destino

La guia de les rutes emocionals
 
Després de Brújula para navegantes emocionales i Inocencia radical, al maig de 2012 Elsa Punset, coneguda per ser filla del divulgador científic Eduard Punset i per les seves aparicions en el programa televisiu El Hormiguero, va publicar Una mochila para el universo, un llibre de no ficció que porta per subtítol: 21 rutas para vivir con nuestras emociones.
 
El llibre, que és un compendi d’interrogants producte de les seves intervencions en diferents mitjans com la ràdio, la televisió i les revistes, explica, utilitzant un llenguatge planer i comprensible, com gestionar i optimitzar les nostres emocions per aconseguir els nostres objectius i sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Punset basa les seves paraules en proves científiques, i això li dona més valor a la lectura. El que pretén l’autora és generar debat en referència als mecanismes del cervell que fan que ens comportem d’una manera o d’una altra i tracta de demostrar que la felicitat depèn de l’actitud d’un mateix davant els reptes de la vida.
 Interrogants com quines estratègies seguir per comunicar-nos, com dormir bé, com superar la por al fracàs, o com gestionar les emocions negatives, es donen resposta en aquest llibre que, si bé no és un estudi detallat que sorgeixi de cap branca científica ni social en concret, sí que fa menció a diverses especialitats com la psicologia, la medicina, les humanitats o la neurologia, cosa que és suficient per entendre l’objectiu que pretén i aconsegueix transmetre l’autora.
 
Per exemple, Punset afirma que perquè una abraçada sigui bona ha de durar, al menys, sis segons, perquè d’aquesta forma es connecta amb l’altra persona; o que dues terceres parts de la nostra vida les passem tafanejant perquè és una forma de transmetre missatges ràpids que poden ajudar a conviure en xarxes socials complexes; o que la gent és més feliç a partir dels 46 anys, sempre que envelleixi bé, i abans de complir els 30. També es pot aprendre una mica més sobre com caure bé, què fer en una entrevista de treball, com lligar o com guanyar la raó en un debat.
 
En aquesta obra Punset ha decidit donar a conèixer, de forma escrita, el que ja havíem vist i escoltat moltes vegades en altres mitjans de comunicació, però també aporta moltes altres idees i consells interessants que de moment no havia utilitzat. Potser el ser qui és l’hagi fer pujar el cim massa ràpid, però fins avui no ha decebut en la seva manera d’explicar-se i arribar a la gent, que és precisament el que promou en aquest llibre.
 
Escrit per: Laura López
www.fundaciojoia.org

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article