Minimáximas

Manfred Prior

Minimáximas

Editorial: Terapia Breve - Herder

Subtilesa en la paraula

Utilitzar la paraula “sempre” quan volem fer referència a una símptoma fa que exagerem la situació. Realment sempre ens fa mal el cap?, sempre estem deprimits? Aquesta és una de les 15 intervencions que proposa el psicòleg Manfred Prior en el seu llibre ‘Minimáximas’, de la editorial Herder, dins de la seva col·lecció de teràpia breu. 

 
En 125 pàgines es configura un manual senzill per millorar la comunicació entre terapeuta i pacient per, com diu l’autor, obtenir els millors resultats possibles amb el mínim esforç. Un llibre que va dirigit, puntualitza, a psicoterapeutes, assessors, supervisors, instructors i desenvolupadors d’organitzacions però, encara que el llibre no ho especifica, aquests 15 consells que dóna es podrien autoaplicar i viure-ho com una mena de coaching. 
 
La pitjor part del llibre se la endu un os que fa puntualitzacions i comentaris sobre aquestes 15 intervencions i que, amb la intenció de demostrar que no sap parlar correctament, ha decidit també no escriure el que diu correctament. Un os que representa un possible pacient del psicòleg Prior però que, amb els exemples que posa l’autor, dóna la impressió que aquest os dista molt de la realitat que es troba en la seva consulta. 
 
De les 15 minimàximes, no totes són tan interessants i a la vegada tan senzilles de fer, com ‘les no propostes’ o ‘amb la ment inconscient’. Amb una mica de pensament positiu, saber formular la pregunta sense induir a un tipus de resposta, utilitzar el passat per contextualitzar, saber el significat de la paraula “sempre”, fer comparacions senzilles i reflexives amb els problemes, o fer preguntes constructives, s’ha de tenir prou per arribar a la quinzena intervenció on la proposta consisteix en reformular cada retret en un desig. 
 
Finalment l’autor facilita les seves dades de contacte per comentar les impressions sobre les minimàximes i la seva aplicació en casos reals. Aquest llibre està destinat a tothom que vulgui saber com treure profit de les paraules amb 15 passos que serveixen per posar a prova en una teràpia o per anar iniciant-los en la vida diària  com una eina que facilita enfocar la mirada cap a una altra realitat que abans passava desapercebuda. 

Escrit per: Beatriz Castillo

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article