Com puc ajudar. Cròniques d'un voluntari social

Maurici Blancafort

Com puc ajudar. Cròniques d'un voluntari social

Editorial: Pan de Letras Editorial

Maurici Blancafort, voluntari i president d’Amics de la Gent Gran, presenta el llibre Com puc ajudar, en què relata vivències i reflexions vinculades a la seva tasca de voluntariat en aquesta entitat. Amb el subtítol Cròniques d’un voluntari social, exposa (amb un to reflexiu i crític, però alhora tendre i divertit) la seva experiència de més de 25 anys fent costat a les persones grans que pateixen soledat. El llibre, publicat per Pan de Letras Editorial, compta amb la col·laboració de l’entitat i de la Federació Catalana de Voluntariat Social.
 
A més de repassar la seva experiència íntima i vital com a voluntari social, Com puc ajudar té el propòsit ferm d’homenatjar i impulsar el voluntariat. “No hi ha prou amb indignar-se. Cal actuar” és la màxima de la qual parteix aquesta obra. Amb les seves reflexions, l’autor del llibre també vol mostrar com les persones, mitjançant gestos i accions molt senzilles, podem arribar a ser motor de canvi a la nostra societat. En aquest sentit, el llibre integra el concepte book-crossing: està concebut per compartir-lo amb altres persones i incorpora una pàgina on tothom qui el llegeixi pot afegir-hi comentaris, reflexions, desitjos...
 
Els rendiments econòmics de la venda d’aquest llibre, editat en català, es destinaran als programes d’acció social d’Amics de la Gent Gran. Com puc ajudar és des d'aquest mes de març a les llibreries i en format electrònic (Amazon, Kobo i Google Play). I el 13 de març, a les 19h, el Centre Artesà Tradicionàrius, a Barcelona, acollirà la presentació del llibre en un acte públic. El periodista Albert Om serà el presentador d'aquest homenatge a les persones voluntàries, que comptarà amb actuacions musicals i amb la participació de la il·lustradora Roser Capdevila, i de voluntàries i voluntaris d'Amics de la Gent Gran. L'acte forma part de l'agenda d’activitats amb motiu de la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Molas Castells Vic
1.

Primer de tot, felicitar i agrair a l'autor tot aquest temps dedicat a la gent gran. Desitjo que el teu testimoni sigui motiu suficient perquè moltes altres persones s'apuntin a fer quelcom en qualsevol entitat en la qual puguin fer de voluntaris i voluntàries.

El llibre estarà disponible a qualsevol llibreria???

  • 0
  • 0

Comenta aquest article