Magdalenes amb problemes

Ana Bergua i Carme Sala

Magdalenes amb problemes

Editorial: Proteus, 2012

Una bona història d'assetjament escolar

Fomentar la lectura entre els més petits és una obligació, però fomentar la lectura alhora que es tracten temes socials i d’actualitat com és l’assetjament escolar implica també fomentar els valors. Això és el que proposa l’editorial Proteus amb el llibre Magdalenes amb problemes, una història recomanada a partir de 8 anys.

En Pau és un nen normal, que prové d’una família normal amb un germà petit ploramiques i que fa poc s’han canviat d’escola perquè al seu pare l’han traslladat a la feina. Fins aquí una història com qualsevol altra. Tot es complica quan en Pau comença a ser el punt de mira d’un grup de nois més grans que no paren de fer-li la guitza de mil formes diferents.

L’autoestima, l’amistat o la por són temes que es tracten en aquest llibre on les seves autores han volgut posar sobre la taula l’assetjament escolar però des d’un punt de vista dels nens i nenes que ho poden patir i explicar-los de forma simple i exemplar com poden trobar solucions al que està passant i que sobretot han de tenir clar aquestes paraules: “jo no sóc el problema. A mi no em passa res en absolut!”.

Mitjançant les reflexions d’en Pau es pot veure com fa per no quedar-se anul·lat com a persona, com es plantegen situacions on es proposa la confiança dels joves envers els adults del seu entorn i descriu el perfil d’aquest tipus d’assetjadors per a que els lectors puguin identificar-los en el seu entorn més proper i que els serveixi per ajudar-se a ells mateixos o per ajudar als seus companys d’escola.

Intentant fomentar més que una estona de lectura, Magdalenes amb problemes convida a que els pares mantinguin una conversa amb els seus fills després d’aquesta lectura per resoldre tots els dubtes, plantejaments o semblances que poden trobar entre el que s’explica al llibre i el que passa a la seva escola, però sobretot per explicar-los que la confiança amb els pares és el més important.

Aquesta lectura és la segona de l’Ana Bergua i la Carme Sala, que ja van publicar L’àvia necessita petonets (Proteus, 2010), una obra dedicada a explicar les malalties neurodegeneratives al públic infantil.

Text: Beatriz Castillo
Fundació Joia


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article