Empresas con conciencia

Carmen Parra

Empresas con conciencia

Editorial: Viceversa, 2010

El llibre per a empresaris amb intencions responsables

Si estàs llegint aquestes línies i ets un empresari amb motivació per millorar la teva responsabilitat social i implementar accions que beneficiïn el teu entorn més proper, aquest és el teu llibre.
 
Si, per contra, ets un ciutadà que ja fas consum responsable i defenses la necessitat de crear un nou mercat respectuós i inclusiu, aquest llibre et servirà per continuar la teva campanya de conscienciació. A Empresas con conciencia hi trobaràs arguments i exemples per continuar sent un prescriptor de la Responsabilitat Social Empresarial.

Durant les quasi dues-centes pàgines que té aquest llibre hi trobem els típics apagafocs, per les explicacions clares que fa Parra per aniquilar les pors que té l’empresari a l’hora de contractar persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. Analitza i planteja diferents contextos com els tipus de contracte, les bonificacions i el ventall de possibilitats que hi ha per col·laborar amb el tercer sector i empreses d’economia social i solidària, sempre amb un llenguatge planer que busca motivar tots aquells que volen indagar en el que fins ara semblava una utopia, aconseguir un món millor.

Per aconseguir la humanització empresarial de la qual parla el llibre, Carmen Parra ha introduït uns petits tests perquè el lector pugui plantejar-se i decidir el grau d’implicació que vol assumir. Fa preguntes com aquestes: «Què és per a tu la consciència a l’empresa?», «La teva empresa col·labora d’alguna forma amb l’entorn que l’envolta?»,«Contractaries persones amb discapacitat a la teva empresa o els serveis d’un centre especial de treball?». Unes preguntes que l’autora considera clau que es responguin per saber si realment s’està preparat per implementar aquestes accions o, al contrari,no busca implicar-se realment sinó millorar la seva reputació.

Tots aquells que arribareu al capítol cinc, Parra considera que estareu a punt de convertir-vos en empresaris responsables, «si és que no ho sou ja», i per això necessitareu certificar les vostres bones pràctiques i qualitat: ISO, balanç social, memòries i auditories socials. A més, hi ha un petit glossari que serveix com a resum de tot el que es pot fer en una empresa per contribuir a millorar l’entorn social més proper.


Escrit per: Beatriz Castillo
www.fundaciojoia.org

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
2.
NO Te equibocas SÓC UN ,,,, EX--TREBALLADOR ,, ara sen diu ATURAT ,, i sóc Aturat per culpa una Puta empresaria que per fer diners enba cardar al carrer MARTA es deia la Pocasolta i dolenta empresaria li volia portar carbo Pero no baix tenir diners per comprar-lo SÓC Un dels 6 millones de parados de España i un dels 800.000 Aturats catalans que tenin a Catalunya Molts Aturats no cobren res hi pateixen els hi les seves familias EL EMPRESARI HO EMPRESARIA No te cor no pateix res al despedir als treballadors . Els nomes els importa fer diners no els importa tampoc LA SEGURAT DEL TREBALLADOR a la empresa ja no ja impenciones de treball a les empreses per aixo moren treballadors falta de inspecciones
  • 2
  • 1
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
1.
Com el Matrimoni es la culpa dels Divorsis despres ,,, EL EMPRESARI ,, es el culpabre de tan de Atur de tans Aturats El els carda al carrer els despedeix per guanyar mes diners EL Empresari paga Sous bajos baixos als treballadors els fa patir Els treu drets laborals LA Reforma Laboral esva fer per posa facil al Empresari despedir al treballador i no pagarli casi res LA Reforma Laboral va ser Mortal per el Treballador y aquesta la ban fer Socialistes P.P. Y C.I.U. cal recortdar aixo cuan voteu
  • 4
  • 1

Comenta aquest article