CCOO denuncia la DGAIA per ingressar infants i adolescents en centres “no adequats” a les seves necessitats

Des del sindicat alerten que aquesta situació ha generat episodis de violència per part dels joves acollits


El sindicat CCOO ha denunciat la DGAIA per no respectar els criteris legals d'ingrés de l'infant o adolescent en centres de protecció adequats a les seves característiques, és a dir, que no es tenen en compte les necessitats socials i de salut que tenen els joves tutelats i acaben en centres “no adequats”.

Des del sindicat alerten que aquesta situació ha generat episodis de violència per part dels joves acollits, que pateixen el personal que treballa en centres de protecció, amb “fins al doble d'agressions als educadors”. Per això, el sindicat demana a la Inspecció de Treball mesures organitzatives i l'aplicació del procediment establert per evitar agressions.

CCOO critica que no s'ha creat la figura del procurador dels drets dels infants, que ha de vetllar pel compliment dels estàndards de qualitat per a l'acolliment dels infants i adolescents adequat a les seves característiques. A més, també denuncia que no s'han desenvolupat els acords en matèria de riscos psicosocials que permet iniciar el procés de selecció de l'equip especialitzat en l'abordatge de la violència als centres de la DGAIA.

El sindicat considera que no s'adopten mesures organitzatives de caràcter preventiu i per tant, s'incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals per risc greu per a la integritat física o la salut del personal treballador de la DGAIA per estar exposats a violència per part d'infants i adolescents.

En conseqüència, CCOO denuncia que no s’adopten les mesures organitzatives de caràcter preventiu i prèvia a l’aplicació del Procediment que indica amb caràcter general com s’ha d’actuar o intervenir davant les situacions de violència o agressió.

Aquest fet suposa un incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals, per risc greu per a la integritat física o la salut del personal treballador de la DGAIA per estar exposats a violència per part d’infants i adolescents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Dolors Segura Barcelona
1.

Però de de bo estem obligats a tenir cura de tots aquests nens? Els hi hem de donar un lloc per viure amb el que això comporta, menjar, vestit, estudis...
El seu país d'origen ens paga aquestes despeses?
Es que no entenc aquesta solidaritat amb la gent de fora siguin de on siguin i tinguin la edat que tinguin, quan tenim tants problemes per resoldre amb la gent de aquí!!

  • 0
  • 1

Comenta aquest article