El Col·legi de Metges de Barcelona creu “absolutament obligat” despenalitzar l'eutanàsia

Padrós reclama una regulació que sigui “molt garantista” per donar seguretat jurídica a tots els actors


El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, considera “absolutament obligat” despenalitzar l'eutanàsia, però ha reclamat treure el tema de la campanya electoral i debatre'l amb tranquil·litat per aconseguir una regulació que “sigui fruit del màxim consens polític i social”.

“Hem de poder reconèixer aquest dret d'alguna manera. Si més no treure'l del codi penal”, ha afegit Padrós en declaracions a Rac 1, on ha opinat que poder escollir com fer el trànsit al final de la vida “ha de ser un dret”. També ha diferenciat entre l'eutanàsia i les cures pal·liatives. El primer, ha dit, "és un debat social, no mèdic, i necessita una regulació “molt garantista” i que “doni seguretat jurídica” a tots els actors.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) també aposta per despenalitzar i regular l'eutanàsia. L'entitat defensa el dret de les persones a tenir una vida digna i a ser ateses respectant les seves conviccions i valors, alhora que recorda el paper dels metges de família en l'atenció i l'acompanyament dels pacients al llarg de la seva vida. CAMFiC, però, també ha avisat que la legalització o despenalització de l'eutanàsia s'ha de fe “amb garanties i tenint en compte elements ètics”.

Al seu parer, la persona ha de ser “plenament conscient” quan pren la decisió, i fer-ho de manera voluntària, tenint el temps de reflexió necessari per reiterar la seva postura o canviar-la. Els professionals sanitaris, continuen, han d'adoptar una ”actitud neutral” i donar tota la informació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article