Creen una eina en català central per facilitar el diagnòstic i seguiment d'infants sords

És un projecte liderat per la UB amb la col·laboració de l'Hospital Sant Joan de Déu i els Serveis Educatius CREDA Jordi Perelló

El Laboratori de Fonètica de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona ha liderat un projecte de recerca que ha culminat amb la publicació d'un manual creat per primera vegada en català oriental peninsular per donar suport en el procés de diagnòstic i seguiment clínic d’infants amb problemes auditius.

Elaborada conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i els Serveis Educatius CREDA Jordi Perelló de Sabadell, l’eina està pensada per a infants amb sordesa i usuaris de pròtesis auditives (implant coclear o audiòfons). La recerca representa un avenç significatiu en el procés de valoració i tractament de nens amb diferents graus de pèrdua auditiva i portadors de pròtesis.

El conjunt de proves i la bateria de tests que conformen el manual permeten avaluar el rendiment protètic verbal de l’infant i fer un seguiment del tractament. Durant la recerca, que es va realitzar l’any 2016, el Laboratori de Fonètica es va encarregar de dissenyar i revisar les eines d’avaluació, i els Serveis Educatius CREDA Jordi Perelló de Sabadell van posar en pràctica les proves en diversos grups d’infants.

La recerca també va tenir el suport de l’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència a Catalunya en el seguiment de nens i nenes amb hipoacúsia.

Actualment, a Catalunya tres de cada mil nens pateixen algun grau d’hipoacúsia. Amb l’elaboració d’aquest manual en català oriental peninsular es dona resposta a una demanda significativa per part dels professionals de l’àmbit de l’audiologia i la logopèdia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article