Quatre de cada deu persones majors de 65 anys se senten soles

Una enquesta de l'Obra Social “la Caixa” revela que l'aïllament social és més gran entre els qui tenen un nivell educatiu més baix


L'enquesta de l'Obra Social “la Caixa” sobre la soledat i el risc d'aïllament social en les persones grans ha determinat que el 39,8%, és a dir, quatre de cada deu persones més grans de 65 anys se senten soles, un percentatge que augmenta fins al 48% entre les persones més grans de 80 anys. L'informe també posa de manifest que les persones amb un menor nivell educatiu tenen un risc d'aïllament social més gran. Les persones sense estudis tenen un 37% de risc davant un 6,6% de les persones amb estudis superiors.

Segons l'informe, la pèrdua de la xarxa social d'amics comença abans en els homes, entre els 40 i els 64 anys, que en les dones, entre els 65 i els 79. L'enquesta posa en relleu els alts nivells de soledat a totes les edats. El 34,3% dels individus d'entre 20 i 39 anys presenten soledat emocional, relacionada amb la falta de relacions significatives, mentre que un 26,7% pateixen soledat social, que fa referència al sentiment de pertinença a un grup. Les dades són més alarmants en persones de més de 65 anys, ja que quatre de cada deu persones presenten soledat emocional i tres de cada deu, social. En les persones més grans de 80 anys, aquest fet encara és més accentuat.

L'enquesta s'ha fet a 1.688 homes i dones per estudiar les característiques de la seva xarxa social i el seu grau de soledat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article