Joc de Trons anima a donar sang coincidint amb l’estrena de l’última temporada

El Banc de Sang se suma a la campanya mundial “Bleed for the Throne” d’HBO

L’objectiu és mantenir estables les reserves de sang per Setmana Santa, quan baixen fins a un 25% les donacions


La sang és una de les grans protagonistes de la sèrie Joc de Trons. Per això, hi ha actives diverses accions per promocionar el llançament de la temporada final de la sèrie. Una d’elles és una campanya de donació de sang que ja ha passat per 15 països d’Amèrica, Àfrica i Europa.

“Bleed for the Throne” (“Sagna pel tron”) és el nom de l’acció, que recorda moments mítics de personatges com Tyrion i Cersei Lannister, Jon Snow o Arya Stark, plens de sang, i convida els fans de la sèrie a sagnar pel tron. La iniciativa arriba dimarts 16 d’abril a Catalunya i manté el mateix esperit. “Tots aquests personatges van sagnar pel tron. I tu? Ho faràs?”, és la crida per fomentar la donació de sang.

Els hospitals amb Banc de Sang estaran decorats amb imatges de la sèrie i hi haurà detalls per a totes les persones que vinguin a donar sang. Els punts i horaris de donació de dimarts 16 d’abril es poden consultar al web www.donarsang.gencat.cat/sagnapeltron.

Baixa de donacions per Setmana Santa

Tradicionalment, les vacances de Setmana Santa suposen una baixada del nombre de donacions de sang d’un 25% respecte una setmana normal. El canvi d’hàbits i les vacances redueixen l’afluència als bancs de sang.

Aquest dilluns hi ha reserves de sang per als propers nou dies, una situació que es considera “normal” i que s’espera mantenir durant totes les Festes de Setmana Santa amb l’impuls de campanyes com aquesta que animin a la ciutadania a fer el seu gest altruista abans de marxar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article