Barcelona reivindicarà la visibilitat lèsbica amb exposicions fotogràfiques, literatura i memòria

El Centre LGTBI de la ciutat acollirà diferents activitats durant tres dies


El Centre LGTBI de Barcelona acollirà durant tres dies diferents activitats per celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica, que té lloc cada 26 d'abril. El cicle d'actes arrencarà amb l'exposició ‘Lesbianes i molt més’, un projecte en què la fotoperiodista Hanna Jarzabek reflexiona sobre la discriminació d'aquest col·lectiu a Polònia.

El mateix dia el Grup LGTBI del Consell de la Joventut de Barcelona oferirà un ‘Berenar de bollos’ i es presentarà el llibre Patricia segueix aquí, de María Mínguez Arias, finalista als International Latino Book Awards, un dels majors reconeixements a la literatura llatina als Estats Units.

L'exposició ‘Lesbianes i molt més’ de Jarzabek aborda la doble discriminació que pateixen les dones lesbianes a Polònia, el seu país natal. En la mostra, exposa aquesta doble discriminació, vinculada tant a l'orientació sexual com a l'incompliment del rol familiar que la societat atribueix a les dones.

Jarzabek serà entrevistada per l'artista i il·lustradora Nazareth Dos Santos al Centre LGTBI un dia abans del Dia de la Visibilitat Lèsbica, el 25 d'abril, a les 19 hores. Durant la trobada, la fotoperiodista explicarà les històries que s'amaguen darrere de les 30 instantànies que recull l'exposició.

La mostra de la fotoperiodista polonesa mostra les vivències quotidianes de dotze parelles que exhibeixen davant la càmera la seva vida laboral, personal i d'activistes. L'exposició es podrà visitar fins al 31 de maig en l'horari habitual del Centre LGTBI, és a dir, els dilluns de 16 hores a 21 hores, i de dimarts a dissabte de 10 hores a 14 hores hores i de 16 hores a 21 hores.

Ruta pel Raval i trobada de dones escriptores

El 27 d'abril la periodista Thais Morales farà un recorregut pels carrers i places de Ciutat Vella amb l'objectiu de recuperar la trajectòria de les dones que han fet història a la ciutat i són un referent lèsbic. La ruta ‘Lesbianes del Raval’, que és gratuïta, començarà a les 11 hores al Centre LGTBI.

La darrera jornada del cicle d'activitats acabarà amb una trobada de dones escriptores organitzada per la FELGTB, el Casal Lambda i LGTB Terrassa. L'acte vol servir per posar l'accent sobre la situació de les dones lesbianes en l'àmbit literari.

La taula rodona estarà formada per de Brigitte Vasallo, Txus García, Sònia Moll, Isabel Franc, Prado G. Velázquez, Mila Martínez, Clara Asunción García i María Mínguez Arias i estarà moderada per Verónica Lafont, de LGTB Terrassa.

La trobada començarà a les 17.30 hores a l'Auditori del Centre LGTBI i estarà precedida per la ponència ‘La visibilitat lèsbica a la literatura’, feta per l'Elina Norandi. La presidenta de la FELGTB, Uge Sangil, serà l'encarregada de cloure la jornada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article