Busquen 40 voluntaris per completar un estudi sobre la influència de les pomes en la reducció del colesterol

La investigació es desenvolupa a Reus i se centra en persones adultes


La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV) busquen 40 persones adultes per completar un estudi sobre l’efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol “dolent”.

La recerca la impulsen des de Reus i comparen l’impacte del consum de pomes de polpa vermella amb les de polpa blanca i les infusions d’un fruit vermell anomenat aronia. L’objectiu és analitzar l’efecte de les antocianines, components d’origen natural presents en algunes varietats d’aquestes fruites, en la reducció d’aquest tipus de colesterol.

En l’estudi, que porta per títol AppleCor, hi han de participar 120 persones adultes amb uns índex de colesterol LDL superiors a 115mg/dL. Durant 6 setmanes els participants hauran de consumir diàriament una de les tres varietats de productes analitzades. El voluntariat ha de ser no fumador i no prendre medicació per a la diabetis, la pressió arterial ni el colesterol.

En paraules de la doctora i cap d’estudis d’intervenció en humans d’Eurecat, de l’Hospital Universitari Sant Joan i de la Universitat Rovira i Virgili, Rosa Solà, “la implicació dels voluntaris és un factor imprescindible per poder confirmar o no la relació del consum de pomes de polpa vermella i la reducció del colesterol LDL” i en aquesta línia “contribuir a disminuir el colesterol ‘dolent’, que es calcula que afecta el 45% de la població”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article