L'Open Arms ja navega cap a les illes gregues per entregar material humanitari

El vaixell ha hagut de retardar la sortida des de divendres pel mal temps i posa fi a 100 dies de bloqueig


L'Open Arms ja navega cap a les illes gregues per entregar material humanitari. Ha saplat a primera hora de la tarda després de 100 dies de bloqueig al port de Barcelona. El vaixell ha hagut de retardar la sortida des de divendres passat pel mal temps. Tot i que la previsió és més favorable passat el migdia, esperen tenir una travessia moguda, han explicat des de l'organització.

El Ministeri de Foment va autoritzar el vaixell la setmana passada a tornar al mar després de 100 dies de bloqueig al port. Ara bé, no podrà efectuar tasques de rescat de persones, sinó que haurà de limitar-se al transport d'ajuda humanitària.

El 8 de gener, el govern espanyol va denegar a l'Open Arms el permís per sortir a fer missions de rescat amb l'argument que Itàlia i Malta no els deixarien desembarcar i que el vaixell no reuneix les condicions necessàries per portar els nàufrags fins a Espanya.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat la “hipocresia” del govern de Pedro Sánchez per deixar sortir el vaixell però sense deixar-li fer la “seva funció específica, que és salvar vides”. Colau ha lamentat el canvi de política del PSOE en aquesta matèria després de permetre l'arribada de l'Aquarius a l'inici del mandat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article