L'ONG Banc farmacèutic necessita encara 600 voluntaris per a la campanya de medicaments solidaris

La iniciativa, que vol lluitar contra la pobresa farmacèutica, es celebrarà el proper dissabte 18 de maig


Banc Farmacèutic, l'ONG de la farmàcia, celebrarà la seva 12a Campanya de Medicaments Solidaris el proper dissabte 18 de maig, a excepció d'Aragó on tindrà lloc una setmana després, la tarda del divendres 24 de maig. En aquesta ocasió, l'entitat necessita 600 voluntaris i els convida a participar d’aquesta iniciativa per posar el seu gra de sorra a la lluita contra la pobresa farmacèutica.

Durant a els dies que duri la campanya, els farmàcies participants tindran a la seva disposició unes cintes, que l'ONG ha batejat com “cintes solidàries”, que han estat dissenyades per poder utilitzar-se com polsera, com clauer o per portar al retrovisor del cotxe, entre altres usos, i que es podran adquirir a canvi d’un donatiu de dos euros.

L’organització demana ara la col·laboració de 600 voluntaris per aconseguir, almenys, un voluntari per farmàcia. Així, l’entitat fa una crida als ciutadans a participar com a voluntaris en la 12a edició i així col·laborar amb els farmacèutics recollint donatius a canvi d'aquestes cintes solidàries. L'objectiu d'aquesta edició és poder recaptar 55.000 euros per atendre persones que pateixen pobresa farmacèutica.

D'aquesta manera, l'ONG Banc Farmacèutic busca donar resposta a la pobresa farmacèutica “d'una manera concreta i eficient, amb l'objectiu de poder atendre milers de persones sense recursos i en risc d'exclusió social, que no poden fer front al copagament dels medicaments i que es veuen embolicats en aquesta situació”, assenyala l’oenagè en un comunicat. Els diners recaptats en la passada edició de la Campanya va fer possible proporcionar més de 450 ajudes a persones en situació de pobresa farmacèutica.

Les persones que vulguin participar per primera vegada com a voluntaris en la Campanya hauran de registrar-se a la pàgina web de l’entitat i seguir els passos marcats. Una vegada que confirmin la seva inscripció a la Campanya, els voluntaris podran triar la farmàcia a la que volen col·laborar, d'entre les que estiguin disponibles en el moment de la seva inscripció. El dissabte 18 de maig, els voluntaris hauran de presentar a la farmàcia assignada a les 10h del matí per participar a la Campanya que finalitzarà a les 14h.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article