Les escoles bressol de Barcelona oferiran prop de 4.300 places noves el pròxim curs

Es reservaran 220 places per a infants amb necessitats educatives especials per incentivar-ne l'escolarització


Les escoles bressol de Barcelona oferiran 4.277 places noves el pròxim curs. Ho ha explicat aquest dimecres la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha apuntat que aquestes noves places se sumen a les dels 4.132 infants que continuaran l'escolarització en el curs 2019-2020. Per al pròxim curs també es reservaran 220 places per a infants amb necessitats educatives especials amb l'objectiu d'incentivar-ne l'escolarització.

Ortiz també ha fet una crida als pares perquè portin els infants d'entre zero a tres anys a l'escola bressol, tot argumentant que millora l'èxit educatiu i crea un vincle amb la xarxa comunitària. El període de portes obertes a les escoles bressol ja ha començat i el de preinscripció s'iniciarà el 9 de maig i acabarà el 22 de maig.

De les 8.409 places que s'ofereixen a les 101 escoles bressol de la ciutat, la majoria són per a infants d'entre un i dos anys (3.378) i d'entre dos i tres anys (4.248), mentre que l'oferta per a infants d'entre zero i un any es redueix fins a les 783 places.

L'alumnat amb necessitats especials

A banda de les 202 places que es reservaran per a infants amb necessitats educatives especials per incentivar-ne l'escolarització, el consistori posarà en marxa la campanya Per una escola inclusiva de cara a la preinscripció per al pròxim curs. La voluntat de la iniciativa és informar la ciutadania dels recursos que tenen les escoles bressol per atendre els infants amb necessitats especials.

Un d'aquests recursos és l'Equip Educatiu d'Atenció a Especials Necessitats, que durant el curs 2017-2018 va atendre 672 infants, dels quals en 317 casos es va tractar d'infants a qui se'ls van detectar necessitats educatives especials.

Reflectir la diversitat

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials ha remarcat l'objectiu és que les escoles bressol de la ciutat siguin “l'expressió de la diversitat que hi ha al conjunt de la ciutat” i que, per tal que això sigui una realitat, els centres han de tenir “capacitat d'acollida i d'inclusió”.

Ortiz ha fet una crida a mares i pares perquè portin els seus infants a les escoles bressol, malgrat ser conscient que l'oferta és inferior a la demanda, perquè crea un vincle amb la xarxa comunitària i millora l'èxit educatiu.

En aquesta línia, ha destacat que la tarifació social, que serà el tercer curs en què s'aplica, ha afavorit que totes les famílies puguin accedir en igualtat de condicions als centres i que hi puguin accedir famílies que fins ara es quedaven fora.

Sorteig i calendari

El 7 i 8 de maig es publicarà l'oferta de les escoles bressol de la ciutat per al pròxim curs i un dia després començarà el període per fer la preinscripció, que acabarà el 22 de maig. El 29 de maig es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional i el 30 de maig s'obrirà el termini per presentar reclamacions, que acabarà el 5 de juny.

El sorteig del número de desempat es farà el 4 de juny i la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva es farà pública el 6 de juny. Finalment, el 19 de juny es publicarà la llista d'infants admesos i en llista d'espera i el període de matriculació serà del 20 al 26 de juny, ambdós inclosos.

Tres noves escoles bressol pel 2020

Després de la posada en marxa de tres escoles bressol durant el darrer curs, està previst que l'any que ve entrin en funcionament la de Sants-Badal a Sants-Montjuïc, la de Germanetes a l'Eixample i la de Pere Calafell a Sant Martí. Aquest any també es començaran a encarregar els projectes tècnics de les escoles bressol Teixonera a Horta Guinardó, Danubi a Les Corts i Can Carreres a Nou Barris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article