SATSE reclama al pròxim govern espanyol una llei per acabar amb els riscos de manipular medicaments perillosos

El sindicat alerta que l'ús de medicaments perillosos “no ha parat de créixer en els últims anys”


El sindicat SATSE reclama al pròxim govern espanyol que aprovi una llei que acabi amb les “greus conseqüències” que pot tenir per als infermers la manipulació de medicaments perillosos. “La utilització de medicaments perillosos, no només antitumorals sinó altres d'ús molt freqüent, no ha parat de créixer en els últims anys”, alerta el sindicat.

Segons SATSE, la manipulació d'aquests medicaments pot fer que els professionals desenvolupin algun tipus de càncer, que pateixin malformacions o avortaments en cas d'embaràs o que tinguin més riscos per a la reproducció, tant en el cas dels homes com en el de les dones en edat fèrtil.

A més de tenir una norma d'obligat compliment a nivell estatal, SATSE considera "imprescindible" l'elaboració d'un protocol que la complementi i que sigui implementat necessàriament en tots els centres sanitaris i soci-sanitaris de l'Estat per prevenir l'exposició a medicaments perillosos.

El sindicat també demana que s'estableixin les mesures de prevenció i uns dispositius sanitaris tancats que garanteixin la seguretat del personal sanitari i dels pacients. Així mateix, SATSE defensa que és necessari realitzar campanyes específiques promogudes per les administracions laborals i sanitàries amb l'objectiu de vetllar pel compliment de les mesures de prevenció i protecció.

En aquesta línia, aposta per desenvolupar programes d'informació i formació per a professionals, pacients i familiars relatius als riscos que comporta l'exposició als medicaments perillosos en els centres sanitaris i sociosanitaris i en els domicilis particulars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article