CCOO reclama “més recursos propis” per “agilitzar” el pagament de la Renda Garantida

Dues empreses opten al concurs públic per ajudar a desplegar i mecanitzar les resolucions de la prestació


El sindicat CCOO ha insistit aquest dimecres en demanar “més recursos propis” per “agilitzar” el pagament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), després que el Govern hagi tret a concurs públic els serveis de suport informàtic dels processos vinculats a la prestació per un valor d'1,1 milions d'euros.

Dues empreses s'han presentat al concurs, entre les quals hi ha Deloitte. El sindicat ha acusat el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de preferir optar per “dimensionar una Oficina Tècnica de Suport per a la implementació de la renda amb una consultoria externa en comptes de dotar dels recursos propis necessaris l'existent Oficina Tècnica de la Renda Garantida perquè pugui fer efectiva l'agilització del pagament de la renda en els terminis legalment establerts”.

CCOO ha subratllat que “cal solucionar la problemàtica laboral i organitzativa reiterada derivada de l'aplicació de la renda”, “millorar els processos” i “dimensionar adequadament la plantilla que ha de donar el servei”.

En aquest sentit, el sindicat ha remarcat que reclamava “des de l'inici” del desplegament de la renda una “adequada planificació i els recursos propis necessaris per fer efectiu un dret permanent per a la ciutadania” i que ha denunciat reiteradament els problemes que pateixen les Oficines de Treball del SOC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article