S'aprova la nova targeta acreditativa de la discapacitat

Més de 400.000 persones poden disposar d'aquesta targeta, que evita sol·licitar constantment certificats de grau de discapacitat


Amb la targeta, les persones amb una discapacitat legalment reconeguda podran acreditar de forma àgil i pràctica la seva discapacitat. D'aquesta manera s'evitarà que hagin de sol·licitar constantment certificats per acreditar el seu grau de discapacitat. Paral·lelament, a partir de l'1 d'abril de 2010 els titulars de la targeta podran beneficiar-se de beneficis i avantatges en l'àmbit de la cultura, la mobilitat, l'esport, l'oci i el lleure.

Poden demanar la targeta acreditativa totes les persones residents a Catalunya que tinguin reconegut un gran de discapacitat igual o superior al 33%. Actualment, 424.086 persones tenen el certificat de discapacitat a Catalunya.

Cal recordar que la targeta no substitueix el certificat de grau de discapacitat en format paper. El certificat és el document que acredita oficialment que una persona és discapacitada, és a dir, que té un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Per obtenir la targeta, l'usuari ha d'haver obtingut prèviament el certificat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

mattogi spain
1.

Necessiteu un préstec fiable del 2% per pagar les vostres factures mèdiques
  poseu-vos en contacte amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article