Stop Mare Mortum reparteix 11.000 diaris gratuïts amb propostes en matèria d’asil per les eleccions del 28-A

L'acció es fa des de les set del matí a les parades de metro de Plaça Catalunya, Sants, Plaça Espanya, Fabra i Puig i el Campus Diagonal


Stop Mare Mortum ha repartit aquest divendres 11.000 exemplars de diaris gratuïts amb propostes en matèria d'asil per a les eleccions del 28-A.

L'acció ha començat a les set del matí i ha tingut lloc a les parades de metro de Plaça Catalunya, l'estació de Sants, Plaça Espanya, Fabra i Puig i el Campus Diagonal. La iniciativa busca visibilitzar la “manca de voluntat política” per abordar qüestions com el refugi, el salvament marítim o l’externalització de fronteres.

Després d'analitzar tots els programes polítics, la plataforma exigeix als partits desenvolupar el reglament de la Llei d'asil, pendent des del 2009, acabar amb les expulsions en calent i les polítiques d'externalització de fronteres i reforçar figures com el Salvament Marítim.

Alhora, Stop Mare Mortum demana aplicar l’article 38 de la Llei d'asil, que entenen que permetria iniciar el procediment de sol·licitud de protecció internacional en ambaixades i consolats en país d’origen o trànsit.

També reclama complir amb la sentència del Tribunal Suprem en què l’Estat a d'acollir 19.449 persones compromeses des de Grècia i Itàlia, establir vies legals i segures d’accés a visats humanitaris o corredors humanitaris, facilitar la reagrupació familiar i eliminar els obstacles a l'accés al dret d'Asil com la impossibilitat d’accedir a les oficines d’asil de Ceuta i Melilla.

En aquestes darreres setmanes, Stop Mare Mortum s’ha reunit amb ERC, Junts per Catalunya, el PSC i En Comú Podem per fer arribar les demandes. Amb Front Republicà no s'hi ha pogut trobar i se’ls han fet arribar les propostes, mentre que PP i Ciutadans no han respost a la proposta de la plataforma, segons indiquen en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article