Una missatgeria Instàntania per a persones amb discapacitat

Els usuaris poden representar, amb pictogrames i dibuixos senzills, conceptes i idees per comunicar-se entre ells, sempre amb l'ajuda d'una altra persona


La Fundació El Maresme, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a les Persones (CITAP) han desenvolupat un programa de missatgeria instantània (Messenger) per tal que les persones amb discapacitat tinguin accés als beneficis d'aquest tipus d'eines de comunicació a través d'Internet..

Des de la Fundació El Maresme es dóna molta importància al fet que Internet sigui una porta oberta i no una finestra tapiada per a aquest col·lectiu. "Es tracta de generar oportunitats, a través de la xarxa, que facin viable que unes persones que fins ara s'havia pensat que no eren actives i no podien participar d'ella, puguin fer el pas i, com a mínim, comunicar-se entre elles", raona Eloi Aymerich, portaveu de la Fundació El Maresme.

El programa està pensat per a persones amb diferents tipus de discapacitat: usuaris amb problemes visuals, amb discapacitats físiques o intel·lectuals. La intenció dels creadors del projecte es presentar-lo a través de fires i congressos per tal que alguna empresa del sector el desenvolupi per al públic en general.

Sense dubte es tracta d'una iniciativa que que pot superar alguns dels efectes que té l'escletxa digital en persones amb discapacitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article