Conveni entre l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i l'Obra Social de "la Caixa" per a promoure la investigació i la recerca a Catalunya

RecerCaixa vol propiciar un salt endavant en la qualitat i la magnitud de la recerca a Catalunya per millorar la qualitat de vida i la competència econòmica i tecnològica


L'Obra Social "la Caixa" i les universitats públiques catalanes impulsen RecerCaixa amb una inversió de 9 milions fins el 2014. L'entitat financera posa en marxa un nou programa d'ajudes a la recerca tant per donar suport als científics que investiguen a les universitats i centres catalans com per atreure investigadors d'arreu donant suport als projectes més innovadors. L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) s'encarregarà del desplegament i difusió d'aquest programa, que estarà dirigit per l'exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Lluís Ferrer.

El president de "la Caixa" i de la Fundació "la Caixa", Isidre Fainé, i la presidenta de l'ACUP, Imma Tubella, han signat avui un conveni de col·laboració per a la posada en marxa de RecerCaixa, un nou programa per a l'impuls de la recerca a Catalunya. L'acte de signatura del conveni l'ha presidit el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. També l'han presentat els rectors i rectores de les universitats públiques catalanes.

L'acord parteix de la convicció que Catalunya es troba en un moment de gran expansió de producció científica i que, en conseqüència, cal consolidar els equips de recerca, crear tradició i reforçar la seva imatge com a territori on es fa ciència de primera i on fer ciència és senzill. Això es vol concretar a través de: la concessió d'ajuts econòmics per a la realització de projectes científics de valor contrastat, la concessió de beques i altres tipus d'ajuts per a la formació i la mobilitat dels investigadors i l'organització de congressos, workshops, conferències, seminaris i activitats de formació i divulgació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article