Grupo SIFU i Liceu convoquen la primera beca musical per a alumnes amb diversitat funcional

Per primer cop s’ofereix una beca per a estudiants amb discapacitat que vulguin cursar la carrera professional al Centre Superior de Música Liceu


Tots els estudiants de música amb discapacitat que somiïn seguir la seva carrera a nivell professional, ho podran fer. La Fundació Grupo Sifu i la Fundació Conservatori Liceu s’han unit per oferir una beca en matèria musical, amb la creença de que qualsevol persona amb talent musical “pot i ha de desenvolupar-lo independentment de les seves característiques funcionals o possibilitats econòmiques”.

Al llarg de la historia de la música, grans personalitats amb algun tipus de discapacitat funcional han destacat pel seu talent, normalitzant la seva condició i arribant a ser figures de renom internacional. Sovint és necessari “unir forces i donar suport extra” a aquest perfil d’alumnes i acompanyar-los en la seva trajectòria “per poder adaptar la seva educació a les necessitats que presenten”, ha destacat Grupo Sifu en un comunicat.

Aquesta primera beca a l’excel·lència musical, que es pot sol·licitar fins al 10 de juny, està dirigida als alumnes amb diversitat funcional que vulguin seguir els seus estudis de superior, màster o postgrau en qualsevol de les especialitats que s’imparteixen al Centre Superior de Música Liceu. Alumnes que, malgrat les seves característiques funcionals, acreditin el seu talent i potencial.

L’aportació cobreix el total dels estudis que es realitzin al centre durant el curs 2019/2020 i els candidats hauran d’acreditar el 33% de discapacitat o superior. Aquesta iniciativa entre ambdues fundacions forma part d’un programa més ampli per a la integració de la diversitat a través de l’educació, la música i l’art, amb l’objectiu de donar suport a les persones amb diversitat funcional, detectar i potenciar el talent i promoure la seva integració professional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article