La Plataforma Feminista Gironina crearà una “franja violeta” durant la manifestació del Primer de Maig

UGT i CCOO sortiran al carrer per demanar la derogació de la reforma laboral


La Plataforma Feminista Gironina reservarà una zona de la manifestació de l'1 de Maig per reivindicar els drets laborals de les dones. Una de les portaveus de la plataforma, Belén López, l'ha definit com una “franja violeta” amb l'objectiu “que la gent que va sortir al carrer el 8-M, no es quedi només allà”.

Per això, consideren que el Primer de Maig és una bona ocasió per denunciar la bretxa salarial i els sostres de vida. La franja violeta formarà part de la manifestació que han convocat els sindicats CCOO i UGT a la ciutat de Girona de cara al dimecres 1 de maig, Dia Internacional del Treball, a les 12 del migdia. La principal reivindicació serà la derogació de la reforma laboral.

La manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT a la ciutat de Girona amb motiu del Dia Internacional del Treball comptarà aquest any amb un espai reservat per defensar els drets laborals de les dones. Aquesta franja estarà simbolitzada amb el color violeta. Es tracta d'una iniciativa de la Plataforma Feminista Gironina, que està formada per diversos sindicats, partits polítics i entitats.

Segons una de les portaveus de la plataforma, Belén López, l'objectiu és mobilitzar “la gent que va sortir al carrer el 8-M” per tal de mantenir aquest “esperit reivindicatiu”, més enllà d'un sol dia a l'any. De fet, López ha garantit que la plataforma vol aprofitar totes les ocasions que es pugui per reivindicar els drets de les dones.

En aquesta línia, la portaveu ha denunciat que “l'increment interanual de l'atur entre les dones és d'un 3%”. López ha assegurat que aquesta xifra és superior a la dels homes que no tenen feina i per això creu que “no estem millorant, sinó precaritzant” els llocs de treball ocupats per dones.

Els primers secretaris dels sindicats majoritaris a Girona han coincidit en aquesta anàlisi per part de la portaveu de la Plataforma Feminista Gironina. A més, han recordat “la majoria” de les persones que porten més temps a l'atur “són dones”. Per això han animat a la gent a participar en aquesta franja violeta de la manifestació del dia 1 de Maig.

La mobilització convocada per UGT i CCOO a la capital gironina tindrà la sortida a la plaça de la Independència a les 12 del migdia i recorrerà alguns dels carrers més transitats de la ciutat com ara Jaume I, el carrer de Pompeu Fabra o la plaça de Catalunya, fins arribar a la plaça del Vi. Els dos líders sindicals gironins han coincidit que un any més es demanarà la derogació de la reforma laboral amb els ulls posats al nou govern socialista.

Demanen menys estacionalitat en l'ocupació

El primer secretari de CCOO a comarques gironines, Bartomeu Compte, ha detallat que “calen polítiques socials” i per això demanen al nou govern que ha de formar Pedro Sànchez que entomi el repte. “Quan es va fer la moció de censura ens van prometre una sèrie de millores laborals, però han passat els mesos i no ha canviat res”, ha reblat Compte.

El líder de CCOO a Girona també ha remarcat la importància de potenciar altres motors econòmics com ara la indústria per evitar la dependència del sector dels serveis que hi ha a la demarcació. En aquesta línia, el primer secretari d'UGT a Girona, Xavier Casas, ha destacat que l'estacionalitat en el turisme “provoca una serra dentada” en l'ocupació a Girona, ja que durant els mesos d'estiu es produeixen pics de molta ocupació i quan s'acaba la temporada es destrueixen molts llocs de treball pel tancament dels hotels. Segons Casas, aquest tipus d'ocupació genera “rendes molt baixes” i això provoca que hi hagi la figura del “treballador pobre”.

De fet, Casas ha assegurat que “una tercera part dels treballadors gironins ho està passant molt malament” perquè té salaris inferiors als 1.200 euros bruts. El primer secretari d'UGT ha afirmat que hi ha 50.000 persones en aquesta situació a la demarcació.

Per últim, els sindicats també arriben a la manifestació del Dia Internacional del Treball amb la preocupació per l'augment d'expedients de regulació d'ocupació i modificacions de plantilles en el sector de la indústria. Bartomeu Compte i Xavier Casas han recordat que la fàbrica de motos Gas Gas de Salt es troba enmig d'un ERO, com un dels diferents exemples de conflictes actuals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article